Ειδήσεις

Απάντηση ΝΟΔΕ Καρδίτσας σε ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. σχετικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς


Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από την πρώτη στιγμή που ήρθε  αντιμέτωπη με την πρωτόγνωρη κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού πήρε μέτρα για την προστασία των πολιτών και τη διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού, της ανθρώπινης ζωής. Στο πλαίσιο αυτού, κατόπιν εισηγήσεως των ειδικών φέτος τα σχολεία ανοίγουν αποκλειστικά διά ζώσης και αναβαθμισμένα.

Για πρώτη φορά, φέτος δημιουργείται μία νέα πραγματικότητα στα σχολεία μας. Το νηπιαγωγείο θα ξεκινάει από τα 4 χρόνια για όλους και θα περιλαμβάνει αγγλικά και εργαστήρια δεξιοτήτων. Τα εργαστήρια δεξιοτήτων θα πραγματοποιούνται επιπλέον σε όλα τα δημοτικά και γυμνάσια της χώρας και θα περιλαμβάνουν θεματικές όπως οδική ασφάλεια, σεβασμός στο περιβάλλον, εθελοντισμός, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός. Τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία σχεδόν διπλασιάζονται και ιδρύονται τα πρώτα έξι πρότυπα Επαγγελματικά Λύκειαστην ιστορία της χώρας μας.Πραγματοποιείται πιλοτική εφαρμογή 123 νέων προγραμμάτων σπουδών στη Γενική Εκπαίδευση.

Στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Καρδίτσας, αναφέρει πως η κυβέρνηση αρνείται να προχωρήσει στις απαιτούμενες προσλήψεις εκπαιδευτικών και πως αρνείται να αυξήσει τις σχολικές τάξεις, ώστε να μειωθούν οι μαθητές/τριες ανά αίθουσα. Σε απάντηση στο ανωτέρω σημειώνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Καρδίτσας ή δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις που αφορούν την εκπαίδευση ή διαφωνείμόνο για επικοινωνιακούς λόγους, για το θεαθήναι.

Στην Ελλάδα λειτουργούν 90.000 τμήματα και δεν υπάρχει η δυνατότητα να διπλασιαστούν. Αποτελεί θράσος και εκτόςπραγματικότηταςάποψη να ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ το διπλασιασμό αιθουσών και εκπαιδευτικών για μαθητές 14 σχολικών ετών σε όλη τη χώρα και μάλιστα υπό συνθήκες πανδημίας, όταν επί ημερών του δεν κατάφερε να στεγάσει μόλις ένα επιπλέον έτος προσχολικής εκπαίδευσης που ο ίδιος θεσμοθέτησε.

Όσον αφορά τις απαιτούμενες προσλήψεις η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε στους πρώτους 11.700 μόνιμους διορισμούς που γίνονται στη γενική εκπαίδευση μετά από 12 έτη. Οι άνωθεν νέοι εκπαιδευτικοί έρχονται να προστεθούν στους 4.500 μόνιμους διορισμούς, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν πέρυσι στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και αποτελούν τους πρώτους στην ειδική αγωγή στην ιστορία της χώρας μας.

Τέλος, σχετικά με την «υγειονομικά επικίνδυνη πολιτική της Ν.Δ.» στην οποία αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Καρδίτσας, αποτελεί εισήγηση των ειδικών να κλείνει κάποιο σχολικό τμήμα αν έχει νοσήσει το 50%+1 των μαθητών του. Σε περίπτωση κρούσματος, διεθνώς ακολουθείται το πλαίσιο τα τμήματα να μην κλείνουν, αλλά να υπάρχει αυξημένος έλεγχος. Ειδικότερα, σε περίπτωση κρούσματος, όλο το τμήμα θα κάνει δυο rapid τεστ την εβδομάδα δωρεάν, ενώ οι εμβολιασμένοι μόνο self test. Τα παιδιά που κάθονται πιο κοντά στο μαθητή με κρούσμα θα κάνουν κάθε μέρα τεστ.

Η κοινωνία,οι Ελληνίδες και οι Έλληνες την περίοδο 2015-2019 αντίκρισαν την οδυνηρή πραγματικότητα που μπορεί να επέλθει μετά από πολλοστές λανθασμένες αποφάσεις. Η πολιτική ωριμότητα μίας παράταξης προέρχεται από την ικανότητα και παιδεία των στελεχών της. Δυστυχώς, ο Ελληνικός λαός αναγκάστηκε ναγονατίσει από τις πρακτικές που εφάρμοσε ο ανέτοιμος και ανίκανος να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας ΣΥΡΙΖΑ. Το πολιτικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε όταν ο Ελληνικός λαός επέλεξε να αφήσει πίσω του το λαϊκισμό, την προπαγάνδα, την ανευθυνότητα, την αδιαφορία και τον «Πολακισμό».

 

Για την ΔΕΕΠ ΝΔ ΝΟΔΕ Καρδίτσας Λάμπρος Τσιούκης

 

 

Προηγούμενο άρθρο Λία Ρογγανάκη: Δεν είσαι μόνη
Επόμενο άρθρο ΤΕΕ ΚΔΘ: Νέο Εξοικονομώ επί τάπητος