Ειδήσεις

Απάντηση στον κ. Τσιάκο: Για εσάς δεν αξίζει πλέον να αναρωτιόμαστε. Είστε και ψεύτης και (τραγικά) άσχετος – Άρθρο του Γιάννη Γεννάδιου, Υποψηφίου δημάρχου Καρδίτσας


Εχθές παρέθεσα στον τύπο έναν κατάλογο έργων, τα οποία χάνονται από την τοπική οικονομία εξαιτίας της ανικανότητας της δημοτικής αρχής και της αδιαφορίας του κ. Β. Τσιάκου για οτιδήποτε άλλο εκτός από απευθείας αναθέσεις. Η απάντηση του λογογράφου του κ. Τσιάκου (θέλω να ελπίζω ότι δεν υπάρχει τόσο αστοιχείωτος δήμαρχος στην επικράτεια) με δικαιώνει απολύτως.

Κατά πρώτον, οι υπηρεσίες παραθέτουν τον κατάλογο έργων  που δημοσίευσα, επιβεβαιώνοντας την ακρίβειά μου. Τα έργα είναι ακριβώς αυτά που περιέγραψα.

Κατά δεύτερον, τα έργα που παραθέτει η υπηρεσία και αφορούν την προγραμματική περίοδο 2014 – 2020, βρίσκονται σε φάση προέγκρισης ή δημοπράτησης. Σύμφωνα με την υπηρεσία, αυτό που βρίσκεται σε περισσότερο προχωρημένη φάση είναι ο πολυχώρος κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως ακριβώς το περιέγραψα στο άρθρο μου. Αυτό σημαίνει ότι για να χρηματοδοτηθούν τα συγκεκριμένα έργα από το ΕΣΠΑ θα πρέπει να υλοποιηθούν και να υπογραφούν βεβαιώσεις περαίωσης εντός δύο μηνών! Μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στην τελική παράταση και όλα κλείνουν στις 31/12/2023. Ο κ. Τσιάκος ισχυρίζεται στα σοβαρά ότι τα έργα που βρίσκονται στη φάση προέγκρισης και απαιτούν τουλάχιστον ένα έτος ώστε να υλοποιηθούν, θα ολοκληρωθούν εντός δύο μηνών και θα χρηματοδοτηθούν. Τα έργα που δεν πραγματοποίησε επί τέσσερα χρόνια θα τα υλοποιήσει σε 57 ημέρες!

Επειδή δε θα ήθελα να πιστέψω ότι ο δήμαρχος αδυνατεί να αντιληφθεί ότι ένα έργο σε φάση προέγκρισης δεν μπορεί να ολοκληρωθεί σε 57 ημέρες, θέλω να ελπίζω ότι για την αστεία απόπειρα απάντησης και την έμμεση επιβεβαίωσή μου φρόντισε κάποιος λογογράφος. Η ευθύνη όμως της υπογραφής του χιουμοριστικού κειμένου παραμένει στον δήμαρχο, ο οποίος έπρεπε να γνωρίζει ότι το μικρότερο διάστημα μεταξύ προέγκρισης και βεβαίωσης περαίωσης είναι -σε εξαιρετικές περιπτώσεις- οι 9 μήνες. Ο μέσος όρος ξεπερνά το ένα έτος. Αντί λοιπόν ο αστοιχείωτος λογογράφος, ο οποίος αμείβεται από τους φόρους μας για να υπηρετεί τον δήμο και όχι τον κ. Τσιάκο προσωπικά, να με προτρέπει να ζητήσω συγγνώμη, ενώ η υπηρεσία με επιβεβαιώνει πλήρως, καλό είναι να ζητήσει συγγνώμη εκ μέρους της διοίκησης που υπηρετεί. Μιας διοίκησης που εκτός της ασύδοτης σπατάλης που έχει οδηγήσει τον δήμο στο κυνήγι των προκαταβολών, αποφάσισε να στερήσει από μια καθημαγμένη τοπική οικονομία έργα της τάξης των 7.000.000 ευρώ.

Τέλος, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην υπηρεσία για την παροχή των στοιχείων που επιβεβαίωσαν την απόλυτη ακρίβεια του άρθρου μου.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η ΕΛΑΣ συγκέντρωσε είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Ελληνική Λύση: Αβέβαιο το μέλλον της τυροκομίας στη Θεσσαλία