Ειδήσεις

Απάντηση της Διοίκησης του Δήμου Μουζακίου στον δημοτικό σύμβουλο κ. Γ. Καραβίδα


Φαντασία μου πλανεύτρα… είναι ο χαρακτηρισμός που αρμόζει στο διαδικτυακό παραλήρημα του δημοτικού συμβούλου κ. Γιώργου Καραβίδα, για τη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Δημήτρη Σκαλτσούνη, στον Ελληνόπυργο.

Ο θεσμικός επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης, δηλαδή ο Δήμαρχος Μουζακίου, (γι’ αυτούς που δυστυχώς δείχνουν να μην καταλαβαίνουν ούτε τα αυτονόητα), ως όφειλε εκ του αξιώματός του, πήγε στο όμορφο ορεινό χωριό της περιοχής μας για να καλωσορίσει τον Ανώτατο Άρχοντα της Διοικητικής Δικαιοσύνης.

Κατά τη συνάντησή τους ο πρόεδρος του ΣτΕ έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τοπικά ζητήματα. Ποια ήταν αυτά; Τι άλλο, οι τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε στο Δήμο ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός». Ρώτησε απλά ως ένας άνθρωπος με κοινωνικές ευαισθησίες για τα έργα αποκατάστασης των ζημιών. Ο Δήμαρχος τον ενημέρωσεγια το εύρος των δυσμενών συνεπειών της θεομηνίαςκαι για τις σημαντικότερες παρεμβάσεις που έγιναν από το Δήμο και η συζήτηση ολοκληρώθηκε σε φιλικό κλίμα.

Για τον πολιτικά πολύ «ανήσυχο» και ιδιαίτερα καχύποπτο κ. Καραβίδα όμως, αυτή η συνάντηση δεν έπρεπε να γίνει ποτέ, διότι – όπως τονίζει στο φληνάφημά του -,«στο ΣτΕ εκκρεμούν αιτήσεις ακύρωσης φορέων και πολιτών της περιοχής μας κατά Πράξεων της Διοίκησης που αφορούν τοπικά θέματα, όπως η εγκατάσταση ανεμογεννητριών, μικρών υδροηλεκτρικών, περιορισμών της κυκλοφορίας σε κύριους οδικούς άξονες του χωριού μας εξαιτίας των ίδιων έργων κ.λ.π., συμπεριλαμβανομένου του Σωματείου Περιβαλλοντική Κίνηση «Εξόρμηση για την προστασία του Χωριού της Οξυάς», το οποίο δεν διστάζει βέβαια να χρησιμοποιήσει όποτε το κρίνει απαραίτητο, για να δημιουργήσει μεγαλύτερο επικοινωνιακό ντόρο…

Πραγματικά απίστευτο το… «σκεπτικό» του!Οι σαφείς δε αιχμές του περί πρόθεσης επηρεασμού της διοικητικής δικαιοσύνης από τον Δήμαρχο μας αφήνουν άναυδους! Δεν είναι μόνο απαράδεκτες, αλλά και άκρως προσβλητικές για το Δήμο Μουζακίου και το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ο κ. Καραβίδας κατέχει το πολύ σημαντικό θεσμικό αξίωμα του Αντιπροέδρου.

Αδιανόητη συμπεριφορά η οποία ωστόσο για εμάς έχει εξήγηση… Είναι απόρροια του μεγάλου πολιτικού πανικού που έχει κυριεύσει γενικώς τη μείζονα μειοψηφία, καθώς η Δημοτική αρχή, με βάση οργανωμένο σχέδιο, διεκδικεί δυναμικά και πετυχαίνει την υλοποίηση των στόχων της από την κεντρική εξουσία.

Αντί να χαίρονται για την προκοπή του Δήμου μας, «κυνηγούν χίμαιρες» και ψάχνουν τρόπους να υποβαθμίσουν, ακόμα και να αμαυρώσουν την εικόνα του, μπας και λάβουν έστω κάποια εφήμερα επικοινωνιακά εύσημα. Μάταιος ο κόπος, διότι αυτές οι πρακτικές απορρίπτονται μετά βδελυγμίας από την πλειονότητα των συνδημοτών μας.Έφτασαν στο σημείο να επικαλεστούν, (με ανάρτηση της επικεφαλής κ. Παρασκευής Ντούρβα στα socialmedia), την πανδημία, για να κατακρίνουν την διοργάνωση της τελετής των εγκαινίωντου νέου «Τομέα ΕΚΑΒ 5» που ιδρύσαμε με μεγάλη προσπάθεια στο Μουζάκι ώστε να αυξηθεί όσο γίνεται περισσότερο το αίσθημα υγειονομικής φροντίδας και ασφάλειας των συνανθρώπων μας ακόμη και στο πιο μακρινό χωριό.

Τέτοιον κατήφορο ειλικρινά δεν τον περιμέναμε!

Η πολιτική δυστυχία τους δεν έχει πια όρια. Τους αφήνουμε στην κρίση των δημοτών.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κατάθεση στεφάνων για την επέτειο του Πολυτεχνείου στους Σοφάδες
Επόμενο άρθρο Μήνυμα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για την επέτειο του Πολυτεχνείου