Ειδήσεις

Απάντηση του Αντιδημάρχου Καρδίτσας Σωτήρη Αντωνίου στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καρδίτσας


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καρδίτσας αποδεικνύεται πως λειτουργεί με υποκειμενικά, ιδιοτελή κριτήρια και αντιπολιτευτικά , καθώς βρισκόμαστε είκοσι μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές και τουλάχιστον ένα μέλος που  κατέχει τη θέση του προέδρου, έχει προσωπικούς λόγους για να κάνει αντιπολίτευση.

Από πότε ο Σύλλογος αποτελεί λαϊκό δικαστήριο και βγάζει αποφάσεις, καταδικάζοντας τον οποιοδήποτε εμπλεκόμενο χωρίς να τον ακούσει;

Με βάση τα λεγόμενα μιας υπαλλήλου – Διευθύντριας και χωρίς να λάβουν υπόψη τους τα πραγματικά περιστατικά, που έμαθαν από την επίσκεψη μελών του Συμβουλίου, τα οποία μεμονωμένα και προς τιμήν τους, ήθελαν να ακούσουν και την άλλη πλευρά, τα αγνόησαν και προχώρησαν στη στήριξη της υπαλλήλου, επικαλούμενοι τη μαρτυρία της.

Γιατί άραγε ο Σύλλογος και ιδιαίτερα ο Πρόεδρός του δεν ήρθε σε επαφή με τον Αντιδήμαρχο, όπως έκανε επί σειρά ετών για όλα τα ζητήματα, έστω για να ακούσει την άποψή του;

Γιατί ο Σύλλογος δεν μπήκε στον κόπο να ρωτήσει  τι έγινε (πραγματικά περιστατικά) με τους μηχανικούς – υπαλλήλους του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και ιδιαίτερα της συντονίστριας που μέσα στο χώρο εργασίας τους δέχθηκαν πρωτοφανή επίθεση από τη μαινόμενη συγκεκριμένη υπάλληλο,  ώστε να σχηματίσουν μια αντικειμενική άποψη; Μία κίνηση που μας έκανε ρεζίλι πανελληνίως, αφού οι μηχανικοί είναι από όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Οι υπάλληλοι του Δήμου Καρδίτσας ήταν παρόντες τις δύσκολες ώρες του κυκλώνα Daniel.

Η συγκεκριμένη όμως, από τη Δευτέρα που ξεκίνησε το φαινόμενο απουσίαζε και γύρισε το Σάββατο για να ασχοληθεί με τις τοπικές επιτροπές. Η ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φανερώνει τη στεναχώρια της, την κινδυνολογία της και τη διασπορά ψευδών ειδήσεων για την υπόθεση αυτή.

Γνωρίζει άραγε ο Σύλλογος ποιος είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια του Κεντρικού κτιρίου; Η ίδια, σύμφωνα με το Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, η οποία όμως θέλησε να μεταθέσει τις ευθύνες της για την ανοικτή πόρτα, απ΄όπου προκλήθηκε το επεισόδιο με τη βεβήλωση των προσωπογραφιών των Δημάρχων. ΚΑΝΕΝΑΣ Αντιδήμαρχος δεν έχει κλειδιά από τη συγκεκριμένη πόρτα και φυσικά δεν δόθηκαν  σε κανέναν, αφού δεν υπήρχαν.

Γνωρίζει ο Σύλλογος ποιος επιτέθηκε σε ποιον;

Ο προπηλακισμός – επίθεση έγινε από τη συγκεκριμένη υπάλληλο, προς τον Αντιδήμαρχο όπως η ίδια ομολογεί σε ανακοίνωσή της, θέλοντας να δείξει τον πόνο της για το συμβάν, για να καλύψει τη δική της αμέλεια.

Το θέατρο του παραλόγου συνεχίστηκε, δείχνοντας ασέβεια σε έξαλλη κατάσταση και προς τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, του οποίου την ιδιότητα δεν αναγνώριζε, γιατί όπως είπε φωνάζοντας δυνατά, “είσαι μετακλητός υπάλληλος”, όταν της ζήτησε τα κλειδιά για να ανοίξει την πόρτα και τέσσερις αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας ήθελαν να περάσουν στον χώρο όπου βρίσκονταν οι προσωπογραφίες. Ακόμα και εκείνη τη στιγμή δεν σταμάτησε να εκστομίζει κατηγορίες εναντίον του Αντιδημάρχου.

Πώς ανέχεται ο Σύλλογος, η συγκεκριμένη υπάλληλος, να καταφέρεται υποτιμητικά και απαξιωτικά έναντι άλλων υπαλλήλων και αιρετών, στέλνοντας προσβλητικά μηνύματα; Γιατί αυτή η επιλεκτικά δημοκρατική στάση, που επικαλείται η συγκεκριμένη Διευθύντρια, η οποία θεωρεί δικό της τον Δήμο; Προφανώς, γιατί ο Πρόεδρος και η ίδια έχουν ιδιοτελή αντιπολιτευτικά κίνητρα. Ο πρώτος, γιατί έχει αδερφό υποψήφιο και η δεύτερη γιατί θέλει να καλύψει την αμέλειά της για την βεβήλωση των προσωπογραφιών.

“Η ικανότητα του ανθρώπου για δικαιοσύνη κάνει τη δημοκρατία δυνατή, αλλά η κλίση του ανθρώπου προς την αδικία κάνει τη δημοκρατία απαραίτητη.”

Προηγούμενο άρθρο Ιερά Αγρυπνία ενώπιον της ιεράς και σεβασμίας εικόνος της Παναγίας Φοβεράς Προστασίας
Επόμενο άρθρο Περιοδεία αντιπροσωπείας του Ε.Ε.Α. στη Θεσσαλία και έμπρακτη στήριξη των πληγέντων