Ειδήσεις

Απάντηση του αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καρδίτσας Στεφ. Θεολόγη


Με έκπληξη διαβάσαμε την πρόσφατη απάντηση του γραφείου του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Κ. Τέλιου περί θεματικών πάρκων. Με ένα κείμενο το όποιο όπως λέει ο τίτλος του,  διεκδικεί «την αλήθεια σχετικά με το θεματικό πάρκο» ο κ. Τέλιος ή ο συντάκτης του κειμένου, μόνο την αλήθεια δεν υπηρετεί.

Αυτό που πραγματικά ισχύει, είναι ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας για λόγους που δεν γνωρίζουμε αλλά και ούτε θέλουμε να κρίνουμε, δεν απάντησε θετικά στην πρόταση της διοίκησης του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, για την διοργάνωση θεματικού πάρκου στην πόλη της Καρδίτσας την φετινή άνοιξη.

Η συζήτηση περί θεματικού πάρκου ουσιαστικά είχε ξεκινήσει στο τέλος του περασμένου έτους και η δημοτική αρχή Καρδίτσας ήταν θετικά διακείμενη. Ο λόγος που στηρίζαμε την πρωτοβουλία είναι προφανής και δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε περί αυτού. Εξάλλου και πέρυσι Επιμελητήριο, Δήμος Καρδίτσας και Περιφέρεια Θεσσαλίας είχαμε συνδιοργανώσει με αρκετή επιτυχία το θεματικό πάρκο των Δεινοσαύρων.

Όταν λοιπόν στην τελευταία διαδικασία λογοδοσίας ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος ρωτήθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ι. Παπανικολάου περί θεματικών πάρκων, περιέγραψε μεταξύ άλλων και την προσπάθεια για το θεματικό πάρκο που σχεδιαζόταν να γίνει την Άνοιξη και το οποίο προς το παρόν δεν τελεσφόρησε. Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Καρδίτσας είναι πάντα ανοικτός να συμμετάσχει στο υπό συζήτηση θεματικό πάρκο, έστω και σε μελλοντικό χρόνο.

Επιπρόσθετα ο κ. Τέλιος ή  το γραφείο του πριν από αυτή την τουλάχιστον αμετροεπή απάντηση, είχε υποπέσει και σε ένα ακόμη λάθος. Νίπτοντας τα χέρια του ως άλλος «Πόντιος Πιλάτος» δήλωσε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν γνωρίζει τίποτα για το Ειδικό δημοτικό σχολείο. Στο θέμα του Ειδικού δημοτικού σχολείου η Δημοτική αρχή Καρδίτσας και η προηγούμενη Περιφερειακή αρχή είχαν φτάσει στο τελικό στάδιο, για να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου. Ο κ. Τέλιος ούτε λίγο ούτε πολύ εμφανίζεται πλέον να μην γνωρίζει τίποτα, μοιάζει να αθετεί όλα  όσα είχαν συμφωνηθεί μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας και αρκείται να κάνει υποδείξεις περί αρμοδιοτήτων.

Επισημαίνουμε εντελώς καλοπροαίρετα στον κ. Τέλιο ή σε όποιον υπογράφει το κείμενο, ότι η Αυτοδιοίκηση είναι πεδίο συνεργασίας, σύνθεσης και δημιουργίας. Είναι πεδίο προσφοράς και όχι αντιπαράθεσης. Η Δημοτική και η Περιφερειακή αρχή είναι δύο πλευρές του ιδίου νομίσματος, που φέρει την ονομασία «προσφορά προς τον πολίτη». Εμείς σε αυτό το πεδίο θα κινηθούμε, ώστε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε για τον δημότη μας. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι στην ίδια λογική θα κινηθεί και η Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας.

 

Προηγούμενο άρθρο Εθελοντική δράση από μικρούς δημότες της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο 7ος Πλαστήριος Δρόμος με αγώνες δρόμου σε άσφαλτο 21,1χλμ, 10 χλμ, 5 χλμ και 1000μ. για παιδιά