Ειδήσεις

Απέραντη λίμνη ο κάμπος του Παλαμά – Χωριά θαμμένα κάτω από τόνους λάσπης και νερού


Συγκλονίζουν οι εικόνες από τον κάμπο του Παλαμά στην Καρδίτσα που έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη σκεπάζοντας όλα τα χωριά της περιοχής με τόνους νερού και λάσπης μετά το ανελέητο χτύπημα της κακοκαιρίας Daniel.

Οι εικόνες πάνω από το χωριό της Μεταμόρφωσης σοκάρουν αφού μόλις που διακρίνονται τα κεραμίδια από τις στέγες των σπιτιών.

Αντίστοιχες εικόνες αντικρίζει κανείς και στο χωριό της Αστρίτσας όπου νωρίτερα το απόγευμα εντοπίστηκαν νεκρές δύο ηλικιωμένος γυναίκες μέσα στο σπίτι τους που είχε πλημμυρίσει.

Κάτοικοι με βάρκες προσπαθούν να βοηθήσουν όσους μπορούν πηγαίνοντας πόρτα πόρτα στα πλημμυρισμένα σπίτια στα χωριά της περιοχής.

Την ίδια ώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν επιστρατευτεί και με βάρκες απεγκλωβίζουν κατοίκους και κατοικίδια.

Βιβλική καταστροφή

Για βιβλική καταστροφή κάνει λόγο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου, αναφερόμενος στις τεράστιες και ανυπολόγιστες ζημιές που δέχθηκε η περιοχή από την κακοκαιρία Daniel τις τελευταίες ημέρες.

Ο ίδιος λέει είναι εγκλωβισμένος στο σπίτι του λόγω του ύψους του νερού που βρίσκεται έξω από αυτό.

Η πόλη του Παλαμά έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λιμνοθάλασσα, δεν μπορεί να γίνει κυκλοφορία των αυτοκινήτων, αλλά εκείνο που προέχει είναι οι ανθρώπινες ζωές, να μη θρηνήσουμε, όπως εξηγεί, συνανθρώπους μας. Και προς αυτή την κατεύθυνση -τονίζει- βρισκόμαστε σε καλό δρόμο.

«Τα σπίτια, οι επιχειρήσεις, οι καλλιέργειες αποκαθίστανται, η ανθρώπινη ζωή όμως όχι, δεν επανέρχεται» καταλήγει ο ίδιος.

Οι καταστροφές σε περιουσίες, καλλιέργειες και υποδομές είναι ανυπολόγιστες.

 

ΠΗΓΗ: in.gr

Προηγούμενο άρθρο Δημιουργείται κέντρο επιχειρήσεων στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Διακοπή νερού στην πόλη των Σοφάδων για αποκατάσταση σοβαρής βλάβης σήμερα Παρασκευή 8/9