Ειδήσεις

Απεργούμε, επειδή… αυτή η άνοιξη σταμάτησε στα Τέμπη


Επειδή μετρηθήκαμε και βρεθήκαμε λιγότεροι στη δουλειά, στα αμφιθέατρα, στο σπίτι. Είναι καιρός, τώρα που όλο και λείπει κάποιος, επειδή δεν υπάρχει ασφάλεια στην εργασία (στο δρόμο, στα σχολεία, στα εργοστάσια), επειδή δεν υπήρχαν αρκετές ΜΕΘ όταν η πανδημία θέριζε ζωές (κι ο πρωθυπουργός ζητούσε μελέτες που να το αποδεικνύουν κουνώντας μας το δάχτυλο).  Αλλά αυτό που έγινε στα Τέμπη, όχι μόνο έσπασε την επικοινωνιακή βιτρίνα του επιτελικού κράτους, αλλά ξεσκέπασε και τον ωχαδερφισμό αυτής της κοινωνίας, που αντίκρυσε τα θύματα αυτού του κοινωνικού πολέμου, στα πρόσωπα των 57 νεκρών νέων και εργαζομένων.

 Δεν ήταν ατύχημα αλλά έγκλημα εκ προμελέτης …

Τους είχαν προειδοποιήσει οι εργαζόμενοι, αλλά αυτοί λιγόστευαν το προσωπικό για να ελαφρύνουν το κόστος. Δεν εγκαθιστούσαν συστήματα ασφαλείας και παρακολούθησης της κυκλοφορίας, αλλά παρακολουθούσαν τους πάντες. Χάριζαν εκατομμύρια στη εταιρεία, αλλά δεν επιδιόρθωναν τις βλάβες στη σηματοδότηση. Το επιτελικό κράτος έκανε απευθείας αναθέσεις δισεκατομμυρίων, αλλά άφηνε τον ΟΣΕ να διαλύεται, ελλείψει χρηματοδότησης, κι αφήνοντάς τον να λειτουργεί με ρουσφετολογικές μετατάξεις και σταθμάρχες με μπλοκάκια,  παίρνοντας μαζί του τις ζωές των ανθρώπων μας. Κι όταν λένε ότι θα καταφέρουν να λειτουργήσουν τα τρένα με ασφάλεια σε τρεις μήνες, πώς δεν ντρέπονται; Γιατί δεν το κάναν πριν χαθούν τόσες ζωές;

Δεν είναι μόνο εγκληματίες … είναι υποκριτές …

Επειδή ενώ χύνουν κροκοδείλια δάκρυα στις κάμερες και στο Υπουργικό Συμβούλιο, συνεχίζουν να ιδιωτικοποιούν μετά τη ΔΕΗ, τα νοσοκομεία και το νερό, και  κάθε τι που υπολογίζουν πως θα αποφέρει στους μεγαλοκαρχαρίες κέρδος. Επειδή ακόμη και τώρα στοχοποιούν  όποιον αγωνίζεται και υπερασπίζεται τα κοινωνικά αγαθά και δικαιώματα, βγάζοντας  τις απεργίες παράνομες,  στέλνοντας τα ΜΑΤ για να καταστείλουν κάθε διαμαρτυρία. Κι  ενώ την ίδια στιγμή αθωώνονται μαφιόζοι και βιαστές παιδιών,  δικαστές διαπλέκονται οικογενειακώς με πολιτικούς και  με εκπροσώπους αυτών που πλειστηριάζουν τα σπίτια μας.

«-Τι είναι στ’ αλήθεια ο άνθρωπος; /Πού να ξέρω ο άνθρωπος τι είναι.

Ποιος να το ξέρει τάχα; /Δεν ξέρω ο άνθρωπος τι είναι.

Ξέρω την τιμή του μονάχα. Λέει ο ποιητής…

Κι αυτοί βάζουν, αυτούς που ευθύνονται για αυτή την κατάσταση, σε επιτροπές για να διερευνήσουν τις ευθύνες τους ….  Είναι κυνισμός να διαλαλείς πως  αποζημιώνονται  οι συγγενείς των θυμάτων (νεκρών και τραυματιών) με ματωμένα επιδόματα.

«Αν δεν ξεχειλίσει η καρδιά του ανθρώπου από… αγάπη ή θυμό… τίποτα δεν μπορεί να γίνει στον κόσμο!»

Κι εμείς είμαστε οργισμένοι, επειδή δεν περιμένουμε τίποτε από αυτούς που σχεδίασαν το έγκλημα αυτό. Επειδή δεν θα αποδώσουν δικαιοσύνη, ούτε και θα σταματήσουν να βγάζουν κέρδη από το αίμα μας. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, επειδή ξεχειλίζει η καρδιά μας από αγάπη για τον άνθρωπο και τα παιδιά μας. Επειδή αξίζουμε μια καλύτερη ζωή. Επειδή για μας αξία έχει η ζωή και όχι τα κέρδη τους και γι’ αυτό απεργούμε και την Πέμπτη 16 του Μάρτη. Θα πλημυρίσουμε τις πλατείες και τους δρόμους. Θα γίνουμε η φωνή των νεκρών.

 

Της Αγωνιστικής Ενότητας στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ (αλληρΟΤΑ, Κοινή Δράση Εκπαιδευτικών, Δημόσιοι Υπάλληλοι)

 

Προηγούμενο άρθρο Γ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ιεράς μας Μητρόπολη
Επόμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου