Ειδήσεις

Απεργούν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ στις 24 Μαϊου


Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή Κινητοποίηση που προκήρυξε η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την Τρίτη 24 Μαϊου 2022.

Η απεργιακή κινητοποίηση γίνεται σε κρίσιμη χρονική περίοδο όπου έχουμε την  λειτουργική «διάλυση» των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λόγω έλλειψης προσωπικού με κεντρικό ζήτημα την μόνιμη υποστελέχωση των Δημοτικών Υπηρεσιών.

Ζητάμε την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού (εργαζόμενοι COVID-19, εργαζόμενοι Ε.Σ.Π.Α., εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι», Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ, Κοινωνικές Δομές των Δήμων που έμειναν εκτός εργασίας, Σχολικές Καθαρίστριες κ.α.) και την άμεση άρση της απαγόρευσης προσλήψεων ώστε οι Δήμοι να καλύψουν τα τεράστια κενά σε ανθρώπινο δυναμικό προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των Δημοτών.

Οι Δήμοι προκειμένου να ανταποκριθούν στον ουσιαστικό κοινωνικό τους ρόλο, έχουν ανάγκη τη μόνιμη και επαρκή στελέχωση και όχι αυτό το συνεχόμενο καθεστώς ομηρίας και πολιτικής εξάρτησης. Οι Αιρετοί και οι Δημοτικές Αρχές έχουν την υποχρέωση όχι μόνο απέναντι στο θεσμό ,αλλά και στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών,να είναι μάχιμοι και παρόντες σ´αυτή την δίκαια και επιτακτική διεκδίκηση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της ομοσπονδίας.

Ο Σύλλογός μας για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι και όχι μόνο των Δήμων να συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα γίνει την Τρίτη 24 Μαΐου και ώρα 10:00 το πρωί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας Καρόλου 24 – Πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα θα ναυλώσει ένα λεωφορείο.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί πορεία προς το Υπουργείο Εσωτερικών για συνάντηση με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα και στην συνέχεια πορεία προς τα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Ε. για συνάντηση με τον Πρόεδρο της κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.

Το τεράστιο πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν είναι μόνο πρόβλημα των εργαζομένων αλλά όλης της κοινωνίας, των αιρετών, και της κεντρικής εξουσίας που έως σήμερα «σφυρίζουν αδιάφορα».

Ήρθε η ώρα το αίτημα για ενιαία μόνιμη εργασιακή σχέση με την μονιμοποίηση όλων εκείνων των εργαζομένων, που για χρόνια προσφέρουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε εργασιακές σχέσεις ομηρίας και πολιτικής εξάρτησης να πάρει χαρακτηριστικά αγωνιστικής διεκδίκησης.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ΤΩΡΑ

Για να αποτρέψουμε τη διάλυση και το ξεπουλημα Υπηρεσιών και Αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες και εργολάβους.

Αγωνιζόμαστε για ισχυρούς με Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα Ο.Τ.Α.

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Επόμενο άρθρο Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στη Θεσσαλία, για την πρόληψη και αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων