Ειδήσεις

Απεργούν οι οικοδόμοι της Καρδίτσας στις 4 Νοεμβρίου


Με τον αγώνα μας διεκδικούμε οργανωμένα & αποφασιστικά:
-Την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) στον κλάδο με ουσιαστικές αυξήσεις στα μεροκάματα, βελτίωση των όρων δουλειάς και ασφάλισης.
Κατώτερο μεροκάματο: εργάτη 50 € – βοηθού 53 € – τεχνίτη 56 €, ως βάση υπολογισμού για τη διαμόρφωση του μεροκάματου (τριετίες, προσαυξήσεις).
-Την αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.
-Την οικονομική στήριξη εργαζομένων και ανέργων για την ανακούφιση από το μεγάλο κύμα ακρίβειας και ανατιμήσεων.
Να διευρυνθούν οι προϋποθέσεις για τη λήψη του εποχικού επιδόματος από περισσότερους οικοδόμους & εργαζόμενους στις Κατασκευές.
-«Να μείνει στα χαρτιά» ο νόμος – έκτρωμα για τα Εργασιακά, την ποινικοποίηση των αγώνων, την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος της Απεργίας.
Συνάδελφοι, μετά από τόσα χρόνια που βιώνουμε τις συνέπειες των προβλημάτων από τα αντεργατικά μέτρα
που προωθούνται σωρηδόν από όλες τις κυβερνήσεις, από την επιθετική στάση της μεγαλοεργοδοσίας απέναντι στα δικαιώματα και τις καταχτήσεις μας για να διασφαλίσει ολοένα και περισσότερα κέρδη, τώρα είμαστε πιο
έμπειροι για να κατανοήσουμε ότι η προστασία της ζωής μας περνάει μέσα από τα δικά μας χέρια.
Τώρα, που η οικοδομική δραστηριότητα έχει ανέβει, ξαναβιώνουμε ακόμη πιο οξυμένα τα προβλήματα. Τα μεροκάματα μένουν καθηλωμένα και η ασφάλιση, το ένσημο μας, είναι ακόμη πιο χαμηλά, αφού η μεγαλοεργοδοσία μας κλέβει τα ένσημα και τα κολλάει με τις χαμηλότερες αποδοχές.
Δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε σαν είλωτες για να θησαυρίζουν οι μεγαλοκατασκευαστές και οι μεγαλοεργολάβοι.
Συνάδελφοι, σε αυτές τις συνθήκες αποκτά μεγάλη σημασία ο αγώνας να υπογράψουμε ΣΣΕ για τους οικοδόμους και τους εργαζόμενους του κλάδου που εκπροσωπεί η Ομοσπονδία μας.
Η απεργία στις 4 Νοέμβρη θα τους δείξει ότι όχι μόνο δεν θα καταφέρουν να βάλουν τους αγώνες μας και τα δικαιώματά μας στο γύψο, αλλά ότι έχουμε τη δύναμη για να επιβάλλουμε το δίκιο μας, να προστατέψουμε τη ζωή μας και να περάσουμε στην αντεπίθεση με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες.
Έχουμε τη δύναμη και θα αγωνιστούμε για να επιβάλλουμε ΣΣΕ με αυξήσεις στα μεροκάματα, να κατοχυρώσουμε και να βελτιώσουμε τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Με τον αγώνα μας να κάνουμε κουρελόχαρτο το νόμο Χατζηδάκη.
Ήρθε η ώρα να δείξουμε ότι , όταν εμείς οι εργαζόμενοι αποφασίσουμε να αγωνιστούμε, τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει.

Όλοι στην απεργία την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30πμ στην κεντρική πλατεία.

Προηγούμενο άρθρο 57 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: Τοξικολογία για όλους