Ειδήσεις

Από τη νέα χρονιά αναμένεται εκ νέου προκήρυξη καθεστώτος αναπτυξιακού νόμου για τον Πρωτογενή Τομέα Παραγωγής


Συνεχίζοντας το μπαράζ επισκέψεων, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός επισκέφθηκε τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση.

Στο επίκεντρο της συζήτησης των 2 αντρών βρέθηκε ο Αναπτυξιακός Νόμος 4887 του 2022 και συγκεκριμένα το καθεστώς «Αγροδιατροφή – Πρωτογενής Παραγωγή και Μεταποίηση Γεωργικών Προϊόντων – Αλιεία».

Συγκεκριμένα, ο κ. Κωτσός σημείωσε στον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων την τεράστια ζήτηση και το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για τον Αναπτυξιακό νόμο από όσους δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα παραγωγής. Για το λόγο αυτό ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής ζήτησε να επισπευστούν οι διαδικασίες και να τρέξει το συντομότερο δυνατό εκ νέου προκήρυξη καθεστώτος έτσι ώστε να μπορέσουν να υποβάλουν αίτηση όσοι δε μπόρεσαν στην παρούσα προκήρυξη.

Επιπλέον, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε στον κ. Παπαθανάση πως είναι αναγκαίο στη νέα προκήρυξη να εξεταστεί η αναπροσαρμογή των ποσοστών που προβλέπονται για τα επιχειρηματικά σχέδια καθώς προβλέπεται ποσοστό έως 30% του επιχειρηματικού σχεδίου για μηχανολογικό εξοπλισμό και το συγκεκριμένο ποσοστό δεν εξυπηρετεί το σύνολο των αγροτών που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης άκουσε με προσοχή τα όσα του παρουσίασε ο κ. Κωτσός και τον ενημέρωσε πως αναγνωρίζει το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για το καθεστώς του αναπτυξιακού νόμου για τον πρωτογενή τομέα και εξαιτίας αυτού προγραμματίζεται από το υπουργείο η προκήρυξη νέου καθεστώτος σε διάστημα εντός 2 μηνών από τη νέα χρονιά. Όσον αφορά τα ποσοστά του καθεστώτος ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε στον κ. Κωτσό ο ευρωπαϊκός κανονισμός για την πρωτογενή παραγωγή λήγει 31.12.2022 και από το νέο έτος θα εξεταστεί ο καινούριος.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μια απίστευτα διασκεδαστική εμπειρία με εκατομμύρια σαπουνόφουσκες έρχεται αύριο 10/12 στo Fashion City Outlet!
Επόμενο άρθρο Σύσκεψη στο Προάστιο - Αντιμετώπιση των προβλημάτων ύδρευσης της περιοχής Σελλάνων