Ειδήσεις

Αποχαιρετιστήρια επιστολή του Σωκράτη Παππά, Πρώην Διευθυντή Δευτεροβάθμιας


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, αγαπητοί συνεργάτες, ύστερα από δύο περίπου χρόνια δύσκολα, αλλά ελπίζω δημιουργικά και παραγωγικά, ολοκληρώνεται αυτή η θητεία μου στη θέση του  Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας.

Μεγάλη η τιμή στο πρόσωπο μου και ταυτόχρονα η ευθύνη που ανέλαβα τον Αύγουστο του 2020, με την τοποθέτηση μου στη θέση αυτή και μάλιστα σε μια δύσκολη περίοδο για την εκπαίδευση.

Από την πρώτη μέρα, πίστεψα ότι μόνο μέσα από τη συνεργασία, τις ποιοτικές δράσεις, τις δυναμικές πρωτοβουλίες, τον αμοιβαίο σεβασμό, τη σύνθεση απόψεων και το διάλογο, θα καταφέρουμε να στηρίξουμε την εκπαιδευτική διαδικασία, προκειμένου να διαμορφώσουμε ένα πολύπλευρο παιδαγωγικό περιβάλλον και να αναδείξουμε περισσότερο το “ανθρώπινο” πρόσωπο της Διοίκησης, μακριά από την απόλυτη αριθμητική θεώρηση των πραγμάτων.

Προσπάθησα μαζί με τους συνεργάτες μου, και εκτιμώ ότι καταφέραμε όλοι μαζί να αναπτύξουμε και να διατηρήσουμε, ουσιαστικές και εποικοδομητικές συνεργασίες με φορείς και άτομα τα οποία νοιάζονται πραγματικά και ειλικρινώς για την Παιδεία και την Εκπαίδευση στον τόπο μας.

Αισθάνομαι την ανάγκη, αλλά και την υποχρέωση, να εκφράσω τις πιο θερμές ευχαριστίες μου, στους Προϊσταμένους και τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, καθώς και στους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων, για την εξαιρετική συνεργασία που αναπτύξαμε, όλα  αυτά τα χρόνια που πορευτήκαμε μαζί. Με ιδιαίτερο σεβασμό και εκτίμηση, αισθάνομαι την ειλικρινή ανάγκη, να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και να συγχαρώ τους μάχιμους Εκπαιδευτικούς της «πρώτης γραμμής», οι οποίοι χωρίς καμιά έκπτωση στην άσκηση του ρόλου τους, έχοντας επίγνωση του λειτουργήματος που ασκούν και με επαγγελματική συνείδηση, κατέβαλαν και καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προσφέρουν μια καλύτερη σχολική ζωή, προσιτή και φιλική προς το μαθητή. Ευχαριστώ όλους τους μαθητές της Διεύθυνσή μας, των οποίων το ανήσυχο πνεύμα, η δίψα για μάθηση και η δημιουργικότητα, αποτέλεσαν την κινητήρια δύναμη όλων των ενεργειών και πρωτοβουλιών μου. Δεν θα παραλείψω να ευχαριστήσω τους γονείς και τους κηδεμόνες όλων των μαθητών, καθώς και τους Συλλόγους τους, που με κατανόηση και ιδιαίτερη αγωνιστικότητα για αυτό που δικαιούνταν, συγκρούστηκαν, αλλά και πολλές φορές στρατεύτηκαν στην προσπάθειά μας με τον πιο παραγωγικό τρόπο.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Τιμόθεο, στην Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού του Νομού μας στο σύνολο της, αλλά και σε όλους τους κοινωνικούς φορείς  που  ανταποκρίθηκαν άμεσα σε κάθε κάλεσμα μου για την υποστήριξη των δράσεων των σχολείων, αποδεικνύοντας το υψηλό αίσθημα ευθύνης που τους διακατέχει.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι και αγαπητοί συνεργάτες, σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για αυτό το πολύ όμορφο ταξίδι που κάναμε μαζί. Ο δάσκαλος πρέπει να είναι και θα συνεχίσει να είναι ο βασικός πρωταγωνιστής, στον αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον για τη νέα γενιά του τόπου μας, αλλά και για την κοινωνία μας γενικότερα.

Τέλος να ευχηθώ στο νέο  Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

Με την ιδιαίτερη εκτίμηση μου προς όλους σας.

 

Προηγούμενο άρθρο Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας
Επόμενο άρθρο Έρχεται καύσωνας με σαραντάρια στη Θεσσαλία