Ειδήσεις

Αποχή από όλα – Του Κώστα Βλάχου


Ο   Ελληνικός λαός  απέχει γενικώς.  Όχι μόνο  από τις εκλογές, αλλά από όλα  όσα  παλιά  λέγονταν  κοινά.  Απέχει  και  από όσα παλιά  θεωρούνταν   ιδανικά. Ακούει για πατρίδα  και   δεν  σκιρτά.

Μας έρχεται και  ο  Ράμα, απρόσκλητος   για να μιλήσει  δήθεν σε  συγκέντρωση προεκλογική   για τις εκλογές του 2025. Αστείο, θέλει να δείξει  ότι η αλβανική μειονότητα είναι ισχυρή. Μια μειονότητα που  δημιούργησε   ο Σαμαράς  με εντολή του

τότε πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη διότι οι Αμερικανοί ήθελαν την  Αλβανία  ρυθμιστή

στην περιοχή. Είχε δηλώσει  τότε ο  ΥΠΕΞ  της  Αμερικής Γουώρεν Κρίστοφερ. Όποιος πειράξει την Αλβανία  θα έχει να κάνει απ’ ευθείας με τις ΗΠΑ.  Τόση αγάπη ξαφνικά ;

Βλέπε Κόσσοβο  και θα καταλάβεις γιατί.

Τα σύνορα  ήταν ανοιχτά  και έμπαιναν στη χώρα  μπουλούκια , ανεξέλεγκτοι ,δίχως χαρτιά.  Είχαν   μπει  στην Ελλάδα  πέρα  από  συνετούς πολίτες  και όλων των  ειδών κακοποιοί . Οι  φυλακισμένοι είχαν απελευθερωθεί είχε τότε ακουστεί. Αυτοί αμαύρωσαν και τους πολλούς που  είναι  φοβερά  εργατικοί και τίμιοι. Όπως  όλοι οι λαοί είναι και οι Αλβανοί.  Και μας έρχεται ο Ράμα  τώρα να τους χρησιμοποιήσει  για πολιτικούς σκοπούς.  Ο προσβλέπων  στη μεγάλη Αλβανία.

Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη  εισηγήθηκε το Κόσσοβο να ενταχτεί στο συμβούλιο  της Ευρώπης. Το ψευδοκράτος  όπως το αποκαλούν οι Σέρβοι , όπως εμείς χαρακτηρίζουμε την κατεχόμενη Κύπρο και πολύ σωστά, θα ανοίξει το δρόμο και για   την Κύπρο .

Ο κ. Γεραπετρίτης,  μετά τις έντονες αντιδράσεις  κυρίως από την Κύπρο   και Σερβία  δήλωσε  πως  η ενέργεια  της κ. Μπακογιάννη  έγινε στα πλαίσια της  ‘’αναξαρτησίας ‘’  που  χαρακτηρίζει τους  βουλευτές.

Στη τελική  ψηφοφορία  δήλωσε πως η Ελλάδα  θα απέχει και αυτό σημαίνει όχι.

Είναι  δηλώσεις  διπλωμάτη  αυτές ; Για ηλίθιους  μας περνά ;   Για ποια ανεξαρτησία

βουλευτών μας μιλά   και μάλιστα σε θέματα εξωτερικά . Η  αποχή πότε οδηγεί στο  όχι και πότε στο ναι. Το  ΟΧΙ  λόγου Κύπρου  έπρεπε να ήταν ηχηρό.

Το Κόσσοβο  ανήκει στη Σερβία   και  αποσχίσθηκε από τη Σερβία   στα

πλαίσια  ‘’τήρησης ‘’ του διεθνούς δικαίου . Ενός  δικαίου  που η Ελλάδα έχει επικαλεστεί   για  τη στήριξη  της επικίνδυνης Ουκρανίας  για την παγκόσμια ειρήνη.

Με τέτοιους  ηγέτες  η Ελλάδα  θα αργοπεθαίνει σιγά-σιγά.

Μόνο ο Κακλαμάνης είχε το σθένος να υψώσει φωνή  και να  εναντιωθεί και για το Κόσσοβο  και για τον Ράμα . Δήλωσε χαρακτηριστικά πως η Μέρκελ δεν είχε επιτρέψει στον Ερντογάν  να μιλήσει προεκλογικά.

Που είναι  η  αντιπολίτευση  η θλιβερή.

Που είναι   τα ΜΜΕ  των Αθηνών . Ακούγεται πως  χωρίς την κρατική  επιχορήγηση

τα πιο πολλά  θα κλείσουν.

Πιο  πολλά θα προσφέρουν όταν κλείσουν.

 

ΥΓ.  Η  ΕΕ Αποφάσισε  ότι  τα  κατασχεμένα  300  δις ρωσικά   θα αποδοθούν στην

Ουκρανία . Η Γερμανίδα   Ούρσουλα  φορ  ντερ  Λάιεν  δήλωσε  ότι  με αυτά  τα λεφτά θα μπορείς να ζεις πιο ασφαλής  σε Ουκρανία και Ευρώπη.  Είναι  μαθημένοι στις κλεψιές οι Γερμανοί;  Πόσο  χρυσό, ασήμι  και άλλα  πήραν από την Ελλάδα  και δεν τα επέστρεψαν ποτέ. Η  κίνηση  αυτή  της  ‘’φιλειρηνικής’’  προέδρου  της κομισιόν , ανάγκασε τους Ρώσους  να οπλίσουν πυραύλους με πυρηνικά.

Ποιος  κινδυνεύει από ποιον;

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση Κ. Τέλιου με την Υποψήφια Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ο.Τελιγιορίδου
Επόμενο άρθρο Κωνσταντίνος Πεσλής: Ήρθε Λαμπρή και Πασχαλιά και το Χριστός Ανέστη…