Ειδήσεις

Αποδοχή της διαφορετικότητας στο Δημοτικό Σχολείο Ανάβρας


Η κα. Σαλταγιάννη Ελένη, Ειδική Παιδαγωγός του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σοφάδων μετά από πρόσκληση του Διευθυντή, κ. Αλεξίου  επισκέφτηκε το σχολείο την Πέμπτη 18/5/2023 και υλοποίησε δράση με τίτλο  «Αποδοχή της Διαφορετικότητας».  Το Πρόγραμμα υλοποιήθηκε συνολικά σε 22 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και 9 μαθητές του Νηπιαγωγείου, παρουσία και της Προϊσταμένης του Νηπιαγωγείου κας Σφήκα Παρασκευής. Με την χρήση εικαστικών μέσων, εμψυχωτικό βίντεο « όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στο παιχνίδι» και συζήτηση στην ολομέλεια αναπτύχθηκε το συγκεκριμένο θέμα. Βασικός σκοπός όλων μας είναι το σχολείο να αποτελέσει έναν ζωντανό οργανισμό μάθησης, μια δημιουργική κοινότητα μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών με τη συνδρομή των τοπικών φορέων και της ευρύτερης κοινωνίας.

Ευχαριστώ  θερμά τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Ανάβρας, κ. Αλεξίου, τον Σύλλογο Διδασκόντων και τους μαθητές/τριες  για την άψογη συνεργασία τους, την ενεργό τους συμμετοχή και την θετική τους διάθεση.

Το Κέντρο Κοινότητας  του Δήμου Σοφάδων χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

Προηγούμενο άρθρο Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως του Παλαμά
Επόμενο άρθρο Εξετάσεις για την απόκτηση τίτλου σπουδών ενηλίκων