Ειδήσεις

Αποκατάσταση τώρα της γέφυρας Καλλιθήρου


Ο κίνδυνος κατάρρευσης της γέφυρας Καλλιθήρου – Αμπελικού είναι πλέον άμεσος. Η πρώτη τρύπα στο οδόστρωμα της γέφυρας εμφανίστηκε μετά τις πρώτες βροχοπτώσεις. Διαπερνά όλο το πάχος του οδοστρώματος και φαίνεται η κοίτη του ποταμού.

Από την επόμενη μέρα της πλημμύρας του Ιανού θέσαμε το ζήτημα της αποκατάστασης της γέφυρας του Καλλιθήρου-Αμπελικού. Πάνω από ένα χρόνο τώρα ασκήσαμε ως Τοπικό Συμβούλιο προς το Δήμο Καρδίτσας και την Περιφέρεια πιέσεις όλων των μορφών για να προχωρήσει η αποκατάστασή της με τελευταία την επερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ στον αρμόδιο υπουργό. Σήμερα επιβεβαιώνονται οι φόβοι μας. Και σίγουρα δε μπορούμε να μιλήσουμε για ακραίο καιρικό φαινόμενο, κατά το γνωστό αφήγημα. Ακραία είναι όλο αυτό το διάστημα η στάση του Δήμου Καρδίτσας , της Περιφέρειας και της Κυβέρνησης, που κωφεύουν απέναντι στα πραγματικά προβλήματα του λαού γιατί οι προτεραιότητές τους είναι άλλες. Οφείλουν από σήμερα κιόλας να πραγματοποιήσουν όλες τις αναγκαίες εργασίες αποκατάστασής της. Ή μήπως δεν είναι προτεραιότητα η ζωή των μαθητών και των κατοίκων των δύο χωριών που διέρχονται καθημερινά από εκεί, η αποκοπή των κτηνοτρόφων και των αγροτών από τις μονάδες τους και τα χωράφια τους, η αποκοπή του Αμπελικού από τον υπόλοιπο νομό;

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά πως η πολυδιαφημιζόμενη πλήρης αποκατάσταση των ζημιών από τον Ιανό είναι ψεύτικη. Είναι πλέον εμφανής ο κίνδυνος ατυχήματος και η απώλεια ακόμα και ανθρώπινων ζωών.Ένα χρόνο μετά οι ζημιές και οι συνέπειες του Ιανού είναι εδώ. Απαιτούμε άμεση πραγματοποίηση όλων των εργασιών για την διασφάλιση της στατικότητας της γέφυρας Καλλιθήρου – Αμπελικού, πλήρης αποκατάσταση των φθορών του οδοστρώματος, ανακατασκευή της γέφυρας Αμπελικού και έργα ουσιαστικής αντιπλημμυρικής προστασίας.

 

Διαμαρτυρία του Τοπικού Συμβουλίου Καλλιθήρου

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση εκπροσώπων της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και του Δικτύου Δήμων Πίνδου
Επόμενο άρθρο Υποδοχή Πρωτοετών Τμήματος Βιοχημείας