Ειδήσεις

Αποκλειστικά σύγχρονη δημόσια, δωρεάν υγεία, πρόνοια για όλους


Η κυβέρνηση της Ν.Δ, δυο χρόνια τώρα που διαρκεί η πανδημία, αρνείται όπως και όλες οι άλλες κυβερνήσεις των καπιταλιστικών χωρών, να μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους, να στελεχώσει τα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, με άνοιγμα νέων ΜΕΘ, κλινικών, να τα εξοπλίσει με τον αναγκαίο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα υγείας και το προσωπικό του.

Αντιθέτως προχώρησε σε μια σειρά αντεργατικά και κατασταλτικά μέτρα σε βάρος των εξουθενωμένων εργαζόμενων στο δημόσιο σύστημα υγείας. Ο εμβολιασμός από όπλο της επιστήμης, αξιοποιήθηκε για αναστολές εργασίας που μπορεί να εξελιχθούν σε απολύσεις, διαίρεση των εργαζομένων και ενίσχυση των ιδιωτικών μονάδων υγείας. Τώρα ετοιμάζει να περικόψει δραστικά το ποσό, αλλά και τον αριθμό των εργαζόμενων που θα παίρνουν το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

Παράλληλα με περίσσιο θράσος, εξαγγέλλει το «νέο ΕΣΥ», σαν την σωτηρία του λαού, αποκρύβοντας ότι αυτό αποτελεί τις επιθυμίες των ιδιοκτητών ασφαλιστικών εταιρειών, ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων, που θέλουν ακόμα περισσότερα κέρδη.

Στο νοσοκομείο- «επιχείρηση» στα πλαίσια του «νέου ΕΣΥ» που διαμορφώνουν κατά απαίτηση των μεγαλοεπιχειρηματιών, το κόστος λειτουργίας θα καλύπτεται από τις πληρωμές των ασθενών- πελατών και θα χρηματοδοτείται ελάχιστα από το κράτος, παρά τους τεράστιους φόρους που πληρώνουμε. Μέρος αυτής της κατεύθυνσης είναι και ο σχεδιασμός για τον ΕΟΠΥΥ, που θα λειτουργεί ως ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία που σημαίνει νέες περικοπές στις παροχές Υγείας.

Η Λαική Συσπείρωση λέει:

  • Οχι στο «νεο ΕΣΥ» των νοσοκομείων – ανωνύμων εταιρειών – των ιδιωτικοποιήσεων και συγχωνεύσεων – καταργήσεων μονάδων υγείας και της κατάργησης της μόνιμης σταθερής εργασίας των εργαζομένων.
  • ΟΧΙ στην εμπορευματοποιήσει της υγείας-πρόνοιας.

Διεκδικεί:

  • Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας για όλους.
  • Άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, κέντρα υγείας, προνοιακά ιδρύματα και επίταξη του επιχειρηματικού τομέα υγείας με το προσωπικό του.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Άρση των αναστολών και επιστροφή όλων των υγειονομικών εργαζομένων στην εργασία!
  • Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία!
  • Εξασφάλιση όλων των μέσων θεραπείας και φαρμάκων, όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων – όπου και αν παράγονται αυτά- για το μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό του λαού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνσή του.
  • Να καταργηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές για τον κλάδο υγείας. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο για την υγεία του λαού.
  • Καμία περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος από κανέναν εργαζόμενο. Επέκταση του επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους κλάδους ή ειδικότητες που εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες. Γενναία αύξηση του ποσού, από τον κρατικό προϋπολογισμό, που χορηγείται για το επίδομα.  Ένταξη στα ΒΑΕ!
  • Να γίνουν προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας. Βελτίωση των συνθηκών εργασίας, ώστε να πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας – υγιεινής. Να γίνουν Μελέτες Επαγγελματικού Κινδύνου για κάθε θέση και χώρο εργασίας. Να χορηγούνται σε όλους τους εργαζόμενους τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που χρειάζονται.
  • Αυξήσεις στους μισθούς! Επαναφορά του 13ου & 14ου μισθού.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως του Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Rapid tests για covid-19 στον Δήμο Παλαμά