Ειδήσεις

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού


Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Τη M . Πέμπτη 21 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 89.146 έλεγχοι, από τους οποίους οι 58.716 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 14 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 1 σύλληψη. Παράλληλα, επιβλήθηκαν 46 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

  • 3 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 2 πρόστιμα των 300 ευρώ και 1 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:
  • 1 στη Στερεά Ελλάδα,
  • 1 στη Δυτική Ελλάδα και
  • 1 στην Πελοπόννησο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 106.227 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 102.498 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.729 των 150 ευρώ.

  • 11 παραβάσεις και 1 σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Θεσσαλονίκη , 7.500 ευρώ πρόστιμο σε αθλητικό σωματείο για είσοδο θεατή χωρίς τα απαραίτητα υγειονομικά πιστοποιητικά, καθώς και σύλληψη του θεατή και επιβολή προστίμου 300 ευρώ.

Στη Δυτική Μακεδονία, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό του στη χώρα.

Στη Στερεά Ελλάδα, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από υπεύθυνο και πελάτες καταστημάτων, καθώς και 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από οδηγό οχήματος.

Στην Πελοπόννησο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 35.341 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.044 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πασχαλινές ευχές του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας Κωστή Νούσιου
Επόμενο άρθρο Ευχές του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Αναγνωστόπουλου