Ειδήσεις

Αποτελέσματα ευρωπαϊκού προγράμματος EASY-GOV: Οργάνωση και Διαχείριση Αναλυτικών Εργαστηρίων


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό έργο Easy – Gov: Οργάνωση και Διαχείριση Αναλυτικών Εργαστηρίων, στα πλαίσια του  ERASMUS+,  το οποίο για την Ελλάδα, συντονίζει το Εργαστήριο Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης, του Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το έργο επικεντρώθηκε στην ορθή οργάνωση αναλυτικών εργαστηρίων, στη διαχείριση του εξοπλισμού των εργαστηρίων, των χημικών και μικροβιολογικών αναλώσιμων υλικών, δίνοντας έμφαση στη διαχείριση αποβλήτων και στην ασφάλεια. Όλα τα παραπάνω επιτυγχάνονται μέσω της πλατφόρμας EASYGOV, που αναπτύχθηκε στα πλαίσια του έργου, όπου διασφαλίζεται η επιτυχής διαχείριση και εποπτεία των δραστηριοτήτων ενός αναλυτικού εργαστηρίου, ενώ ταυτόχρονα ενισχύονται  οι ορθές εργαστηριακές πρακτικές.

Η πλατφόρμα του έργου EASY Gov, https://easygov.bio.uminho.pt/, είναι πλέον ελεύθερα προσβάσιμη, τόσο για την ακαδημαϊκή κοινότητα, όσο και για δημόσια ή ιδιωτικά αναλυτικά εργαστήρια. Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να εγγραφούν και να αποκτήσουν πρόσβαση, ώστε να περιηγηθούν στην πλατφόρμα και να την αξιολογήσουν.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Αίρονται οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Ε65