Ειδήσεις

Αποτρίχωση με τεχνολογία laser – 3 συμβουλές για μετά τις συνεδρίες


Η τεχνολογία laser προσφέρει οριστική εξάλειψη της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας σε άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, που αντιμετωπίζουν αισθητικό πρόβλημα σε ποικίλες περιοχές του σώματός τους και φυσικά, πληρούν τις προϋποθέσεις για να υποβληθούν σε σύγχρονες θεραπείες αποτρίχωσης.

Η αποτρίχωση με laser πραγματοποιείται σε συνεδρίες, το πλήθος των οποίων καθορίζεται ανάλογα με την ένταση της τριχοφυΐας ή και τον τύπο της επιδερμίδας του κάθε ενδιαφερόμενου, προκειμένου να εφαρμόζεται με ασφάλεια, επιφέροντας σταδιακά το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μετά από κάθε συνεδρία αποτρίχωσης laser, οι περιοχές του δέρματος που έχουν υποβληθεί σε θεραπεία χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση και προστασία για δύο λόγους: για να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική επίδραση του laser και για να διασφαλιστεί ότι δεν θα εμφανιστούν απρόσμενες αντιδράσεις της επιδερμίδας.

Οι ειδικοί που εφαρμόζουν θεραπείες αποτρίχωσης laser είναι τα πλέον κατάλληλα άτομα για να σας ενημερώσουν εξατομικευμένα τι πρέπει να κάνετε μετά από κάθε συνεδρία, στη δική σας μοναδική περίπτωση.

Ωστόσο, καλό είναι να έχετε κατά νου τις πιο σημαντικές συμβουλές που δίνονται για να εφαρμόζονται μετά από τις συνεδρίες αποτρίχωσης laser, ώστε να κάνετε καλύτερο προγραμματισμό των θεραπειών σας.

Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο μετά από κάθε συνεδρία

Η επιδερμίδα που έχει υποβληθεί σε θεραπεία αποτρίχωσης με laser είναι πιο ευαίσθητη γι αυτό είναι απαραίτητο να περιορίσετε την έκθεσή σας στην ηλιακή ακτινοβολία μετά από κάθε συνεδρία, για να αποφύγετε τυχόν ερεθισμούς. Αυτό ισχύει για την ίδια ημέρα με τη συνεδρία αποτρίχωσης και για την επόμενη.

Αν είναι εξαιρετικά απαραίτητο να εκτεθείτε στο φως του ήλιου, φροντίστε ώστε να φορέσετε φαρδιά και ελαφριά ρούχα που καλύπτουν την επιδερμίδα και σίγουρα, να εφαρμόσετε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας SPF, ανεξαρτήτως εποχής.

Μην χρησιμοποιείτε αρώματα και καλλυντικά

Στο πλαίσιο της καλύτερης δυνατής προστασίας της επιδερμίδας από ερεθισμούς, μετά την εφαρμογή θεραπείας αποτρίχωσης με laser, συνιστάται να μην χρησιμοποιείτε αρώματα και προϊόντα ομορφιάς ή μακιγιάζ. Τα αρώματα περιέχουν αλκοόλ, όπως και πολλά από τα προϊόντα ομορφιάς, γι αυτό οι ειδικοί συστήνουν να τα αφήσετε στην άκρη.

Στο ίδιο πλαίσιο, χρειάζεται να αποφύγετε τη χρήση αρωματικών προϊόντων πλύσης του σώματος, λοσιόν και αποσμητικών για μασχάλες ή και μπικίνι αμέσως μετά τη συνεδρία αποτρίχωσης με laser. Έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε κανονικά τα καλλυντικά σας όταν θα έχει περάσει μία ημέρα μετά από τη διαδικασία.

Μην κάνετε ζεστό ντους στο σπίτι

Το laser διαχέει ένα μέρος της θερμότητας στο δέρμα, το οποίο παραμένει ζεστό για μικρό χρονικό διάστημα μετά από κάθε συνεδρία αποτρίχωσης.

Γι αυτόν τον λόγο, συστήνεται να μην κάνετε ζεστό ντους στο σπίτι μετά από τη θεραπεία με laser καθώς το ζεστό νερό μπορεί να αυξήσει περαιτέρω τη θερμοκρασία της επιφάνειας της επιδερμίδας και να προκαλέσει ερεθισμούς και ενοχλήσεις.

Προτιμήστε να φροντίσετε την υγιεινή του σώματός σας με χλιαρό ή δροσερό νερό -εφόσον το αντέχετε ή η εποχή το επιτρέπει- για έως και 24 ώρες μετά την εφαρμογή της αποτριχωτικής θεραπείας με laser.

Προτείνεται ακόμη, να μην κάνετε υδρομασάζ ή να χρησιμοποιήσετε προϊόντα που αυξάνουν τη θερμοκρασία στην επιφάνεια του δέρματος, διότι είναι πιθανό να προκληθούν ερυθρότητα ή και εξανθήματα, καθυστερώντας σημαντικά τη διαδικασία αποκατάστασης του δέρματος.

Προηγούμενο άρθρο Ο Κ. Αγοραστός στην ημερίδα της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος
Επόμενο άρθρο Αυτοτελές Τμήμα Παιδικού Σταθμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας