Ειδήσεις

Αποζημίωση των αμπελοκαλλιεργητών στο 100% για τις καταστροφές από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις


Στα μεγάλα προβλήματα που έχει συσσωρεύσει η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και το εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε, στους αμπελοκαλλιεργητές, όπως και σε όλους τους αγρότες, με την εκτίναξη της ακρίβειας σε όλα τα γεωργικά εφόδια, λιπάσματα, καύσιμα, το ηλεκτρικό ρεύμα, κλπ, ήρθε να προστεθεί η «χαριστική βολή» από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, οι οποίες – σε συνδυασμό με τις αυξημένες θερμοκρασίες – σαπίζουν τα σταφύλια την ώρα του τρύγου, οδηγώντας σε ολοκληρωτική καταστροφή τους αμπελοκαλλιεργητές.
Με ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων (Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), ο κανονισμός του ΕΛΓΑ έχει τόσους κόφτες και εξαιρέσεις με αποτέλεσμα να μην δίνεται πλήρης αποζημίωση από τις φυσικές καταστροφές παρά τις μεγάλες εισφορές που καταβάλλουν οι αγρότες.
Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, αξιώνει από την κυβέρνηση και τον ΕΛΓΑ, να μεριμνήσουν για να ολοκληρωθούν άμεσα οι εκτιμήσεις των ζημιών και να αποζημιωθούν οι αμπελοκαλλιεργητές στο 100% για την κατεστραμμένη παραγωγή.
Παράλληλα να δοθεί η δυνατότητα στους αμπελοκαλλιεργητές να μεταποιήσουν ανεμπόδιστα και με ευνοϊκή φορολογία αυτήν την καταστροφική χρόνια τα σταφύλια τους στα παραδοσιακά καζάνια της περιοχής.

Προηγούμενο άρθρο Γιώργος Σακελλαρίου: Οχτώ χρόνια στην Διοίκηση του Δήμου Παλαμά
Επόμενο άρθρο 4ο Πανελλήνιο Πολυθεματικό Συνέδριο Αυτοάνοσων Παθήσεων, Ρευματολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας