Ειδήσεις

Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας επί τη ιερά μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών


Η Ιερά μας Μητρόπολη, στην επιθυμία της να τιμήσει και να ευχαριστήσει τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης για το έργο το οποίο επιτελούν, τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και φροντιστές εκπαιδευτικούς, καθώς και τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς μας για το έργο που επιτέλεσαν, για την μόρφωση και διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας, την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 6:00 μ.μ., τέλεσε Αρχιερατικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας επί τη ιερά μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Προστατών της Ελληνικής Παιδείας, στον Ιερό Ναό Αγίων Σοφίας, Ιωάννου Χρυσοστόμου και Σπυρίδωνος Καρδίτσης.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον κ. Νικόλαο ΑγγελάκηΘεολόγο Καθηγητή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με θέμα: «Οι Τρεις Ιεράρχες ως διαχρονικά πρότυπα μιας παρεξηγημένης αγιότητας».
    Στον Εσπερινό και στην ομιλία παρέστησαν ο Αν. Καθηγητής κ. Σολωμάκος Νικόλαος, ο οποίος εκπροσώπησε τον πρόεδρο του Τμήματος Κτηνιατρικής κ. Βασίλειο Παπατσίρο, ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος Ζαχαρής ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, οι Αντιδήμαρχοι κ. Στέφανος Θεολόγης, κ. Όλγα Μακρή και κ. Παναγιώτης Ευθυμίου, και ο Πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Βάιος Κουτής.

Συντονιστής της εκδηλώσεως ήταν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Καλλιώρας, υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος.

Με τη λήξη της Ομιλίας, παρατέθηκε δεξίωση, στο Πνευματικό Κέντρο του ως άνω Ναού.

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Δρόμος προς τις Ευρωεκλογές μέσα από τα μάτια των νέων
Επόμενο άρθρο Αποζημίωση έως 10.000 ευρώ σε αγρότες και κτηνοτρόφους ανήγγειλε ο Μητσοτάκης