Ειδήσεις

Άρχισαν οι εγγραφές στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης


Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων ιδρύθηκε το έτος 2000 και είναι αναγνωρισμένη από το κράτος. Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Τιμόθεος έθεσε ως μία από τις άμεσες προτεραιότητές του την αναβάθμιση της Σχολής.

Η φοίτηση στη Σχολή είναι πενταετής (5). Εκτός από τη θεωρία και πράξη της Βυζαντινής Μουσικής διδάσκονται όλα τα υποχρεωτικά μαθήματα Λειτουργική, Τυπικό, Ιστορία, Θεωρία και Σολφέζ Ευρωπαϊκής, (υποχρεωτικό) Αρμονίας.

Οι απόφοιτοι της Σχολής λαμβάνουν πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής έπειτα από εξετάσεις που διενεργούνται από Επιτροπή οριζομένη από το Υπουργείο Πολιτισμού. Μετά από φοίτηση δύο (2) επιπλέον ετών μπορούν με την ίδια διαδικασία να αποκτήσουν Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής.

Οι απόφοιτοι της Σχολής μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν στα αναλόγια των Εκκλησιών, να διδάξουν ως καθηγητές της Βυζαντινής Μουσικής σε Σχολές, Ωδεία και Μουσικά Σχολεία.

Οι εγγραφές άρχισαν και θα λήξουν για μεν τους παλαιούς σπουδαστές/σπουδάστριες την 16η Σεπτεμβρίου, για δε του νέους σπουδαστές/σπουδάστριες την 30Σεπτεμβρίου. Στη Σχολή γίνονται δεκτοί μαθητές ηλικίας οκτώ (8) ετών και άνω. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονταιγια την εγγραφή τους στο Εκκλησιαστικό Βιβλιοπωλείο «ΜΑΡΤΥΡΙΑ» της Ιεράς μας Μητροπόλεως, Μ. Αλεξάνδρου 16-18 και στους Ιερούς Ναούς Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων και Σοφάδων.

Όσοι κατέχουν γνώσεις Βυζαντινής Μουσικής μπορούν να τις πιστοποιήσουν με κατατακτήριες εξετάσεις που διενεργούνται κάθε χρόνο, κατά τον μήνα Οκτώβριο, μετά από αίτησή τους στη Σχολή μέχρι και την 30ή Σεπτεμβρίου.

Έναρξη μαθημάτων 19 Σεπτεμβρίου.

Προηγούμενο άρθρο Θετικά ολοκληρώθηκε η αρδευτική περίοδος στον ΤΟΕΒ Ταυρωπού
Επόμενο άρθρο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου: Ξεκινά την εμπορική περίοδο με βραβείο για τα φορτηγά