Ειδήσεις

Αρχίζουν τα έργα στη βόρεια κερκίδα του Δημοτικού Σταδίου


Στην υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του έργου βελτίωσης του προπονητικού χώρου κάτω από τη βόρεια κερκίδα του Δημοτικού Σταδίου, προχώρησαν τον πρωί της Πέμπτης ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος και ο ανάδοχος του έργου. Παρών στη υπογραφή της σύμβασης ήταν και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων κ. Π. Σβερώνης. Η έναρξη των εργασιών αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Αναλυτικά η μελέτη που θα εφαρμοστεί προβλέπει την προμήθεια και τοποθέτηση προκατασκευασμένου ελαστικού δαπέδου ταρτάν πάχους 13,5 mm  IAAF. Το ταρτάν πρόκειται να τοποθετηθεί κάτω από την μεταλλική βόρεια κερκίδα του Δημοτικού Σταδίου Καρδίτσας, προκειμένου να διαμορφωθεί χώρος προπόνησης αθλητών των τοπικών σωματείων κατά τους χειμερινούς μήνες. Πριν την τοποθέτηση του ελαστοτάπητα προβλέπεται στο υπάρχον δάπεδο να γίνει επένδυση με σκυρόδεμα C16/20, πάχους 10 εκατ. περίπου, προκειμένου να διαμορφωθεί λεία  επιφάνεια και να ακολουθήσει η τοποθέτηση του ταρτάν.

Από την μία πλευρά του διαδρόμου (Νότια) θα τοποθετηθεί κάγκελο από σιδηροσωλήνα γαλβανιζέ Φ48mm και σιδηρό έλασμα (λάμα) 35X5 mm για την προστασία των αθλητών από τους κοιλοδοκούς της μεταλλικής κερκίδας.

Επίσης θα γίνει τοποθέτηση πλαϊνών προστατευτικών καλυμμάτων για την αποφυγή τραυματισμών. Το ποσό των απολογιστικών εργασιών αφορά στην κατασκευή ηλεκτρικής εγκατάστασης εντός του εσωτερικού χώρου της κερκίδας. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 84.000,00 €.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος υπογράμμισε ότι πρόκειται για έργο που αφορά στη στήριξη του αθλητισμού της περιοχής μας. «Με την ολοκλήρωση του έργου οι αθλούμενοι θα αποκτήσουν έναν σύγχρονο χώρο όπου θα μπορούν να προπονούνται σε πολύ καλύτερες συνθήκες από τις σημερινές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Προηγούμενο άρθρο Το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 με αριθμούς
Επόμενο άρθρο Στην 8αδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος διαχρονικών αθλητών στίβου δύο Καρδιτσιώτες!