Ειδήσεις

Άρδευση: Άμεση αποκατάσταση των βλαβών της ΔΕΗ ζήτησαν οι Δήμαρχοι Σοφάδων και Παλαμά


Σε εξαιρετικά δυσχερή θέση κινδυνεύουν να περιέλθουν εκατοντάδες αγροτικά νοικοκυριά στους Δήμους Σοφάδων και Παλαμά, καθώς η αρδευτική περίοδος ξεκίνησε και υπάρχει άμεση ανάγκη αποκατάστασης των ζημιών στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ.

Με τις ζημίες που προκαλούνται σε υποσταθμούς της ΔΕΗ που τροφοδοτούν αντλιοστάσια, οι αγρότες αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με το πότισμα των χωραφιών σε μια κρίσιμη φάση της καλλιεργητικής περιόδου.

Τα παραπάνω επισήμαναν οι Δήμαρχοι Σοφάδων κ. Θάνος Σκαρλος και Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου στη συνάντηση που είχαν με τον Διευθυντή της ΔΕΔΔΗΕ Περιοχής Καρδίτσας κ. Θ. Βουζαρανίδη, ζητώντας να προχωρήσει η διαδικασία την αποκαταστάσεων το ταχύτερο δυνατόν, ώστε να μην δημιουργηθούν ανυπέρβλητα προβλήματα στους παραγωγούς.

Οι Δήμαρχοι τόνισαν ότι παρατηρούνται καθυστερήσεις στις αποκαταστάσεις είτε αυτές αφορούν μετασχηματιστές ή άλλες βλάβες, σε μια περίοδο που η σπορά ξεκίνησε,  οι ανάγκες σε νερό αυξάνονται και οι επιπτώσεις από τυχόν καθυστερήσεις θα είναι οδυνηρές. Όπως υπογράμμισαν λόγω και του αυξημένου κόστους καλλιέργειας, οποιαδήποτε απώλεια στην παραγωγή μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ Καρδίτσας υποστήριξε ότι ενεργούν έξι συνεργεία στην περιοχή ευθύνης και οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας ώστε να αντιμετωπιστεί έγκαιρα η συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων.

Συμφώνησαν επίσης να βρίσκονται σε διαρκή επαφή και επικοινωνία ώστε να αντιμετωπίζονται εγκαίρως τα προβλήματα που θα παρουσιάζονται εν μέσω αρδευτικής περιόδου.

 

Προηγούμενο άρθρο Κώστας Πάσχος: Τα νέα πρότυπα για την επόμενη μέρα
Επόμενο άρθρο Πρόταση ύψους 8 εκ. ευρώ για την ανάπλαση του Παυσιλύπου