Ειδήσεις

Ας δώσουμε τον κόσμο στα παιδιά


Η Ιερά μας Μητρόπολη στο πλαίσιο της ποιμαντικής μέριμνας για τα παιδιά σχετικά με την διανομή γραφικής ύλης κατά την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς δεν θα μπορούσε φέτος να μην ευαισθητοποιηθεί έτι περισσότερο όπου ο τόπος μας δοκιμάστηκε από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Με την ευχή και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου την  Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023, το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο βρέθηκε στην πόλη του Παλαμά για να προσφέρει απλόχερα την αγάπη του. Για τα παιδιά μας, τα οποία θα πάρουν από τα χέρια μας τον κόσμο και θα φυτέψουν δένδρα αθάνατα!

Ο Υπεύθυνος του ΓΦΤ Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Δήμου συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Παλαμά, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Κων/νο Γιολδάση επισκέφθηκαν όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και προσέφεραν σε κάθε παιδί μια δωροεπιταγή για την αγορά σχολικών ειδών απο Βιβλιοπωλεία της πόλεως του Παλαμά με στόχο και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Ο Πανοσιολογιώτατος συνομίλησε με όλα τα παιδιά, άκουσε τους προβληματισμούς τους, απάντησε στις ερωτήσεις τους και παράλληλα με θερμά λόγια τα εμψύχωσε λέγοντας: ότι μέσα από τις δυσκολίες βγαίνουμε πιο δυνατοί και προχωράμε με αγάπη και ελπίδα για ένα μέλλον πιο φωτεινό και ανθρώπινο. Προέτρεψε τα παιδιά «να ζητούν πρώτα την Βασιλεία του Θεού… και όλα τα υπόλοιπα θα τα προσθέτει ο Θεός στις οικογένειές τους».

Η εν λόγω δράση θα συνεχιστεί σε όλες τις πληγείσες περιοχές.

Προηγούμενο άρθρο Έναρξη Συνεργασίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΕΚΠΑ
Επόμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε η δράση αλληλεγγύης της Βουλής των Ελλήνων προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας