Ειδήσεις

Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο και cyberbulling


Στο 5ο Γυμνάσιο Καρδίτσας την Τετάρτη 25/01/2023 πραγματοποιήθηκε ενημέρωση με θέμα ” Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο και cyberbulling”.

Ύστερα από πρόσκληση που απηύθυναν οι φιλόλογοι του σχολείου κα.Ζάρρα Χριστίνα και κα. Παππά Ευαγγελία στον κ. Νικόλαο Γούσια, Υπαστυνόμο και Προϊστάμενο του τμήματος Πληροφορικής, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, αυτός πραγματοποίησε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση, έτσι ώστε οι μαθητές της Β τάξης του 5ου Γυμνασίου Καρδίτσας να κατανοήσουν τη λειτουργία του διαδικτύου, τις παγίδες που κρύβει, αλλά και τον  ορθό τρόπο χρήσης του από αυτούς , έτσι ώστε να αποβεί επωφελές για τους ίδιους.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης έγινε σύνδεση με Skype ,με τα γραφεία της Europol  στη Χάγη της Ολλανδίας, όπου σε πραγματικό χρόνο μίλησε στους μαθητές για το ηλεκτρονικό έγκλημα αλλά και έδωσε πλήθος πληροφοριών για την Europol, ο Αστυνόμος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Γεώργιος Γερμανός .

Ήταν ιδιαίτερη τιμή για το σχολείο μας αυτή η σύνδεση γιατί πραγματοποιήθηκε για 1η φορά και κατ’ εξαίρεση για το σχολείο μας, γεγονός που μας καθιστά ευγνώμονες τόσο απέναντι στον κ. Γερμανό,

όσο και απέναντι στον κ. Γούσια, ο οποίος προνόησε για το εγχείρημα και το υλοποίησε.

Ακόμα μια ξεχωριστού ενδιαφέροντος δράση πραγματοποιήθηκε σε χώρο του 5ου Γυμνασίου Καρδίτσας και φυσικά θα υπάρξει και συνέχεια, γιατί οι μαθητές μας με βιωματικές δράσεις και ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες μόνο κερδισμένοι βγαίνουν.

 

Προηγούμενο άρθρο Γιώργος Κωτσός: Λύνεται το ζήτημα με τους νεοεισερχόμενους κτηνοτρόφους οι οποίοι έμειναν εκτός ενίσχυσης ζωοτροφών
Επόμενο άρθρο Συντονιστής Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας ο Υποστράτηγος Π.Σ. Ευάγγελος Α. Φαλάρας