Ειδήσεις

Ασημίνα Σκόνδρα: Αναστολή πλειστηριασμών στην Θεσσαλία για έξι μήνες επιπλέον


Για την νέα εξάμηνη παράταση αναστολής πλειστηριασμών, δηλαδή κάθε πράξης δικαστικής αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητής ή ακίνητης περιουσίας, για φυσικά και νομικά πρόσωπα, που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες πλημμύρες, δήλωσε την ικανοποίησή της η Βουλευτής, κ. Ασημίνα Σκόνδρα.

Σε σχετική δήλωσή της αναφέρει:

«Η Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία ανταποκρίθηκαν σε ένα δίκαιο και αιτιολογημένο αίτημά μας, σχετικά με τα μέτρα στήριξης για τους πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας.Είμαι ικανοποιημένη για την καλή συνεργασία, την κατανόηση και την αμεσότητα, με την οποία αντιμετωπίζουν τα θέματα του Νομούμου και των συμπολιτών μου, ειδικά μετά τις τελευταίεςκαταστροφές.

Όσον αφορά στην παράταση της εκτέλεσης των πλειστηριασμών, ήταν ένα θέμα που είχε τεθεί εξαρχής στον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Φλωρίδη και ήταν από τα πρώτα μέτρα που πάρθηκαν. Ωστόσο, η αρχική πρόβλεψη δίμηνης αναστολής ήταν αρκετά σύντομη. Ως εκ τούτου και σε συνεννόηση με τους καθ’ ύλην αρμόδιους Υπουργούς, Δικαιοσύνης και Οικονομικών, δρομολογήθηκε μια νέα παράταση, με σκοπό την αντιμετώπιση του θέματος.

Οι κ.κ. Φλωρίδης και Χατζηδάκης, ανταποκρίθηκαν άμεσα και  με το υπ’ αριθμ. 6444 Φ.Ε.Κ. δόθηκε, μετά την αρχική παράταση των δύο μηνών, μια επιπλέον παράταση για έξι μήνες, στην αναστολή των πλειστηριασμών στις πλημμυροπαθείς περιοχές.

Φυσικά είμαι παρούσα, παρακολουθώ και προωθώ, όχι μόνο το συγκεκριμένο θέμα αλλά και οτιδήποτε άλλο αφορά τους συμπολίτες μας και την περιοχή μας, τόσο σχετικά με την δύσκολη δοκιμασία που περάσαμε για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια, όσο και για όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν.»

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα εορτασμού της ημέρας των Ενόπλων Δυνά-μεων στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Σειρά επαφών του Δ. Κουρέτα με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες