Ειδήσεις

Ασημίνα Σκόνδρα: Οι νέοι πάτησαν “like” στις πολιτικές της Ν.Δ.


Βρισκόμαστε πλέον και τυπικά, στην δεύτερη προεκλογική περίοδο και μετράμε αντίστροφα, ως τις κάλπες της 25ης Ιουνίου. Η σαρωτική νίκη της Ν.Δ., κατά την πρώτη εκλογική μάχη, αποδείχθηκε πως προήλθε από μια συλλογική επικράτηση και μια γενικευμένη αποδοχή του ελληνικού λαού, προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και των πολιτικών που χάραξε και εφάρμοσε η Κυβέρνηση της Ν.Δ. την περίοδο 2019 – 2023.

Αναμφίβολα, οι  εκλογές του Μαΐου ήταν άλλη μια νίκη κατά του λαϊκισμού. Ήταν άλλη μια απόδειξη, πως το έργο και η προσπάθεια των τελευταίων ετών απέδωσε καρπούς. Τα σημαντικά ποσοστά προτίμησης, που καταγράφηκαν στις ηλικίες 17-24 ετών και 25-39 ετών, «φωνάζουν» την αλήθεια, απέναντι στις συκοφαντίες και τα εύκολα συμπεράσματα της αντιπολίτευσης.

Ναι, η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα με ιστορία, με αρχές και με αξίες. Είναι όμως και ένα κόμμα σύγχρονο, με τα μάτια και τα αυτιά ανοιχτά, στις ανάγκες και στις επιταγές της σύγχρονης κοινωνίας. Η πολιτική μας δεν στρουθοκαμηλίζει, κολλημένη σε παρωχημένες στρατηγικές χειραγώγησης. Κοιτάζουμε κατάματα τις νέες γενιές, αφουγκραζόμαστε τις μικρές και μεγάλες ανάγκες τους, τους στηρίζουμε και τους παρέχουμε ασφαλές περιβάλλον να εξελιχθούν, να εργαστούν, να δημιουργήσουν και να προκόψουν.

Οι σκληρότεροι λοιπόν κριτές του εκλογικού σώματος, τα «πρωτάκια» της εκλογικής διαδικασίας, οι νέοι 17-24 ετών, που μιλούν την δική τους γλώσσα, φαίνεται ότι τελικά, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, συμμετείχαν στον προεκλογικό διάλογο, έκριναν και ψήφισαν με βάση την ουσία και όχι τα εύκολα λόγια. Πάτησαν “like” στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Νέα Δημοκρατία και εκτός από το “follow”, μας έδωσαν και την ψήφο τους!

Απέρριψαν την δημαγωγική εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ,για άμεση κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στις Πανελλαδικές και διέψευσαν ηχηρά, τις προφητείες του κ. Τσίπρα,ότι δήθεν«θα έριχναν ψήφο τιμωρίας». Πολιτική ωριμότητα επέδειξαν οι μαθητές και οι φοιτητές μας και απέτυχε παταγωδώς ο ΣΥΡΙΖΑ να τους εργαλειοποιήσει.

Είναι σημαντικό και ελπιδοφόρο, ότι σχεδόν ένας στους τρεις ψηφοφόρους 17 έως 24 ετών, στήριξε τη Νέα Δημοκρατία, δηλαδή 31,5%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 28,8% έναντι του 38% της νεανικής ψήφου, που είχε λάβει το 2019. Αυτό αποτελεί ατράνταχτο στοιχείο, ότι οι πολιτικές που εφάρμοσε η Κυβέρνηση για τους νέους, αναγνωρίζονται στην πράξη και τονώνει ακόμη περισσότερο την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, να συνεχίσει στη νέα τετραετία ακόμη πιο τολμηρά για την νέα γενιά.

Είναι αλήθεια, ότι από την πρώτη στιγμή της συγκρότησής της, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως έπραξε για όλους τους τομείς της κοινωνίας, έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη πολιτικών και δράσεων, που δίνουν πολλές δυνατότητες και ευκαιρίες στους νέους, για την εκπαίδευση και την μόρφωση, για τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την πρόσβαση και την ίση μεταχείριση στην εργασία. Εφάρμοσε νέα στεγαστική πολιτική για νέους και προώθησε την στήριξη της οικογένειας και την γονεϊκότητας. Τους αντιμετώπισε ως ίσους μεταξύ ίσων, με δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, σεβάστηκε την νέα γενιά και αυτή το αναγνώρισε, το επιβράβευσε και εκφράζει ανοιχτά την επιθυμία, να συνεχίσουμε όλοι μαζί την πορεία που έχει ήδη χαραχθεί. Εμπιστευόμαστε και σεβόμαστε την νέα γενιά Ελλήνων. Ό,τι κάνουμε το κάνουμε για αυτούς, για το μέλλον το δικό τους και της πατρίδας μας.

Στις 25 Ιουνίου, με ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή, με μεγαλύτερο ενθουσιασμό, με ελπίδα και όραμα, ψηφίζουμε ξανά, για το μέλλον των παιδιών μας, το δικό μας και της Ελλάδας.

Γράφει η Ασημίνα Σκόνδρα, Υπ. Βουλευτής Καρδίτσας Ν.Δ.

Προηγούμενο άρθρο Αποκατάσταση ζημιών σε επιπλέον 130 οδικές θέσεις
Επόμενο άρθρο Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Καρδίτσας: Στηρίζουμε τους πρώην εργαζόμενους της ΕΑΣΚ