Ειδήσεις
Tags |

ΑΣΚ: Η έδρα το κλειδί για το ματς με τον Κολοσσό Ρόδου!


Την επιστροφή στις νίκες αναζητεί ο Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ, ο οποίος, για τη 18η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, φιλοξενεί το Σάββατο στις 5.15 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο «Γιάννης Μπουρούσης» τον Κολοσσό Ρόδου H Hotels Collection.

Ο αγώνας έχει τη δική του βαθμολογική σημασία, αφενός διότι ο αντίπαλος βρίσκεται πολύ κοντά στη γενική κατάταξη, αφετέρου διότι η ομάδα της Καρδίτσας επιθυμεί να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα, μετά από δύο πολύ απαιτητικά ματς απέναντι σε ΑΕΚ και Περιστέρι.

Αυτή τη φορά, ο Α.Σ.Κ. θα αντιμετωπίσει ομάδα με πολύ συγκροτημένη εικόνα και δεδομένη δυναμική που την καθιστά ικανή να εισέλθει στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος. Ο Κολοσσός Ρόδου διάγει την 17η διαδοχική του σεζόν στην BasketLeague και είναι πλέον μόλις μία από τις 10 ομάδες στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος που έχουν ξεπεράσει τα 450 παιχνίδια. Ο Κούρο Σεγκούρα, ο Ισπανός προπονητής που καθοδηγεί την τρίτη Ελληνική ομάδα στην καριέρα του (μετά τον Ιωνικό Νικαίας και την ΑΕΚ), διαθέτει αθλητές που έχουν κάνει τη διαφορά στη φετινή εξαιρετική πορεία της ομάδας. Τη «μερίδα του λέοντος» πιστώνεται ο Αυστριακός φόργουορντ ΛούκαΜπραΐκοβιτς, ο οποίος ξεχωρίσει σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, ως 4ος καλύτερος σκόρερ, 2ος στα κοψίματα, 2ος στα εύστοχα δίποντα και 1ος στην αξιολόγηση στο πρωτάθλημα. Άξιος συμπαραστάτης του ο πολύπειρος Αμερικανός Άντριου Γκάουντλοκ, ο κάτοχος του ρεκόρ στην Ευρωλίγκα με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα σε έναν αγώνα (10 απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου) και συνεπής σκόρερ, ενώ ακολουθεί ο συμπατριώτης του ΛόντονΠεράντες που φιγουράρει στη 2η θέση με τις περισσότερες ασίστ στο πρωτάθλημα. Σε ό,τι αφορά στους υπόλοιπους ξένους, ο Αμερικανός άλλοτε παίκτης του ΠΑΟΚ, Τάιλερ Πόλι, ο Αγγλο-Καναδός σέντερ Σίμι Σίτου και ο Αμερικανο-Νιγηριανός φόργουορντ Ντάνιελ Ουτόμι δημιουργούν ένα μίγμα εμπειρίας, αθλητικότητας και ταλέντου στους Ροδίτες. Από τους Έλληνες, ξεχωρίζουν οι Κώστας Παπαδάκης που επέστρεψε το Δεκέμβριο στον Κολοσσό, Ιωσήφ Κολοβέρος, Αντρέας Πετρόπουλος, Νίκος Καμαριανός, ο πρώην φόργουορντ του Α.Σ.Κ., Σωτήρης Μπιλλής και ο νεαρός Μηνάς Παπαγιάννης, ο μικρότερος αδελφός του διεθνή σέντερ της Φενέρμπαχτσέ, Γιώργου Παπαγιάννη.

O Α.Σ.Κ., λοιπόν, σέβεται απόλυτα τη δυναμική του Κολοσσού, αλλά θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί το πλεονέκτημα της έδρας και να διεκδικήσει τη νίκη, ώστε να πραγματοποιήσει ένα ακόμα βήμα βαθμολογικής τόνωσης. Πρόκειται για ένα παιχνίδι με μεγάλο συντελεστή δυσκολίας, όμως οι «κυανόλευκοι» θα παλέψουν για το θετικό αποτέλεσμα που θα τους επιτρέψει να δουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία τις επόμενες, κρίσιμες αναμετρήσεις της τελικής ευθείας. Το θετικό είναι ότι πλην του μακροχρόνια τραυματία Μίτσελ Σμιθ, ο Νίκος Παπανικολόπουλος και οι συνεργάτες του δεν αντιμετωπίζουν κάποιο άλλο αγωνιστικό πρόβλημα.

Ασφαλώς, καθοριστικός παράγοντας για να αλλάξουν τα δεδομένα σε ένα τόσο απαιτητικό ματς είναι η δυναμική της έδρας. Οι επιτυχίες του Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ με πιο πρόσφατη αυτή της περυσινής παραμονής στη μεγάλη κατηγορία, έγιναν πράξη με κόπο και ιδρώτα, πρώτα και κύρια από την παρουσία και τη στήριξη του κόσμου της Καρδίτσας. Η διατήρηση αυτού του επιτεύγματος και η αλλαγή επιπέδου της ομάδας είναι και πάλι στα χέρια του φίλαθλου κοινού, το οποίο, με την προσέλευση και τη συμπαράστασή του στην ομάδα, αποτελεί κυριολεκτικά τον 6ο παίκτη της. Απέναντι στον Κολοσσό, ο κόσμος έχει τον πρώτο λόγο ώστε να δώσει την απαιτούμενη ώθηση στον Α.Σ.Κ. και να δημιουργήσει διαφορετικές μεταβλητές στις πιθανότητες νίκης της ομάδας.

Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι κ.κ. Στέλιος Συμεωνίδης από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Θεσσαλονίκης και Εμμανουήλ Τσολάκος, Βασίλειος Τσώνος από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Αττικής.

Κορυφώνεται η διαδικασία προπώλησης των εισιτηρίων για το ματς

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς κι ανταπόκριση συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων, για το μεγάλο ματς του Σαββάτου με αντίπαλο τον Κολοσσό Ρόδου.

H διάθεση των εισιτηρίων γίνεται από τα γραφεία του ΑΣΚ καθημερινά 9-1 το πρωί και 6-8 το απόγευμα. Η προπώληση των εισιτηρίων θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στη 1 μ.μ. και όλες οι κατηγορίες εισιτηρίων είναι διαθέσιμες τόσο από τα γραφεία του ΑΣΚ, όσο και ηλεκτρονικά.

Για όσους δεν προμηθευτούν εισιτήρια μέσω προπώλησης, μπορούν να αποκτήσουν το εισιτήριο τους στο εκδοτήριο του γηπέδου από τις 3 μ.μ. την ημέρα του αγώνα. Θυμίζουμε πως το εισιτήριο είναι ονομαστικό και αριθμημένο, επομένως παροτρύνουμε τους φιλάθλους να τα προμηθευτούν με τη διαδικασία της προπώλησης, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η ταλαιπωρία.

Προηγούμενο άρθρο Κωτσός: Η κυβέρνηση θεσπίζει ψηφιακή κάρτα, οικονομική διευκόλυνση και ενισχύσεις σε επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις που επλήγησαν
Επόμενο άρθρο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ