Ειδήσεις

ΑΣΚ: Η βελτίωση το ζητούμενο


Ο Α.Σ. Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ στρέφει την προσοχή του στο εξαιρετικά κρίσιμο εκτός έδρας ματς του Σαββάτου με το Λαύριο. Η ήττα από τον ΠΑΟΚ, με σημαντικό κοντράστ σε ποσοστά ευστοχίας από τη γραμμή του τρίποντου, δεν έδωσε τη δυνατότητα στον Α.Σ. Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από την αναμέτρηση. Η μεγάλη αντίθεση μεταξύ των δύο ομάδων σε αυτόν τομέα, δεν ήταν βέβαια μόνος παράγοντας που όρισε την έκβαση του αγώνα, με την εμφάνιση των «κυανόλευκων» να μην κρίνεται ικανοποιητική.

Ασφαλώς, ο τρόπος που εξελίχθηκε ο αγώνας δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην ομάδα της Καρδίτσας, παρόλο που οι παίκτες έδειξαν διάθεση να αποδώσουν καλύτερα, ακόμη και όταν η διαφορά είχε γείρει σαφώς την πλάστιγγα υπέρ του Δικεφάλου του Βορρά.

Το πρόγραμμα του πρωταθλήματος έριξε τον Α.Σ.Κ. από νωρίς στα «βαθιά», αφού η σειρά των αγώνων τον οδηγεί να προετοιμάζεται σχεδόν κάθε εβδομάδα για να αντιμετωπίσει αντιπάλους με διαφορετικούς στόχους και δυναμική. Ακόμη και στους αγώνες με μεγαλύτερη πίεση και απαιτήσεις για αποτέλεσμα, η ομάδα της Καρδίτσας καλείται να αγωνιστεί εκτός έδρας στον 1ο γύρο, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι οι «κυανόλευκοι» έχουν την πολυτέλεια να κατηγοριοποιούν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις σε κλίμακα δυσκολίας.

Κάπως έτσι, ο Α.Σ.Κ. ξεκίνησε την προετοιμασία του για το εκτός έδρας ματς του Σαββάτου απέναντι στο Λαύριο Megabolt. Ο αγώνας έχει οριστεί για τις 16:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Λαυρίου, με τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ-3 και η σημασία του για τη συνέχεια είναι καθοριστική. Η τόνωση της ψυχολογίας, η συγκρότηση μιας πιο συμπαγούς αγωνιστικής εικόνας και η διάθεση για βελτίωση, είναι τα στοιχεία που μαζί με την τακτική, η οποία σχεδιάζεται για τον προσεχή αντίπαλο και τις προπονήσεις, δουλεύουν το προπονητικό επιτελείο με τους αθλητές.

Η απογοήτευση, λοιπόν είναι το τελευταίο συναίσθημα που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η ομάδα, έχοντας μπροστά της έναν αντίπαλο, ο οποίος με τη σειρά του αναζητεί την αγωνιστική του ανάκαμψη. Το Λαύριο, με ένα ματς περισσότερο από τον Α.Σ.Κ, δεν έχει καταφέρει ακόμη να γευτεί τη χαρά της νίκης στο πρωτάθλημα, ενώ το Νοέμβριο ενισχύθηκε με τις προσθήκες του Αμερικανού γκαρντ Ρέμι Μάρτιν και του Έλληνα σέντερ Γιάννη Κουζέλογλου. Οι «Μεταλλωρύχοι», μπορεί να μη θυμίζουν σε τίποτα την ομάδα που κατατάχθηκε φιναλίστ της Basket League 2020-21, έχουν όμως τον Χρήστο Σερέλη στον πάγκο τους, τον προπονητή δηλαδή που τους οδήγησε ως τους τελικούς των πλέι-οφ εκείνης της περιόδου. Με ανανεωμένο ρόστερ αλλά κι ένα επιβαρυμένο πρόγραμμα μέχρι στιγμής, η ομάδα της Αττικής καταβάλει τη δική της προσπάθεια στην κατηγορία και αν μη τι άλλο, το έργο του Α.Σ. Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ είναι δύσκολο.

Το θετικό είναι ότι ο Α.Σ.Κ. δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα με τραυματισμούς, με τους αθλητές που απουσίασαν το προηγούμενο διάστημα να εντάσσονται κανονικά στις προπονήσεις της ομάδας και να δίνουν έμφαση στην καλύτερη φυσική κατάσταση και στην επανένταξή τους σε πλήρεις αγωνιστικούς ρυθμούς.

Προηγούμενο άρθρο Ένα θεαματικό show γεμάτο σαπουνόφουσκες έρχεται αυτό το Σάββατο 10/12 στο Fashion City Outlet!
Επόμενο άρθρο Σχεδιάζουμε τη Στρατηγική Τοπικής Ανάπτυξης LEADER 2023-2027 με την πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων