Ειδήσεις

ΑΣΚ: Τα βλέμματα στον Προμηθέα


Δύσκολη αποστολή περιμένει τον Α.Σ. Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ που αντιμετωπίζει το Σάββατο εκτός έδρας τον Προμηθέα Πάτρας.

Ο αγώνας ορίστηκε για τις 5 μ.μ. στο «Δημήτρης Τόφαλος» και συμπεριλαμβάνεται στη 15η «στροφή» της Basket League, με τους «κυανόλευκους» να ταξιδεύουν για δεύτερη φορά φέτος στην Πάτρα.

Αυτή τη φορά, αντίπαλος είναι ο Προμηθέας που, με την τρέχουσα αγωνιστική του κατάσταση και τις επιδόσεις του, έχει επανατοποθετηθεί σε τροχιά τριάδας στο πρωτάθλημα, ενώ έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» του Eurocup. Οι «πορτοκαλί» έχουν πραγματοποιήσει αλλαγές στο ρόστερ τους που κατάφεραν να το αναγεννήσουν και επιπλέον, διαθέτουν μία πολύ δυνατή έδρα, με τις μοναδικές τους ήττες στις εγχώριες διοργανώσεις μπροστά στο κοινό τους να προέρχονται από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Από την πλευρά του, ο Α.Σ.Κ. κεφαλαιώνει τη δική του ανανέωση στο έμψυχο δυναμικό με αγωνιστική ανάταση κι ένα αποτέλεσμα κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας, το οποίο μπορεί να έχει καθοριστική σημασία στην τελική έκβαση της σεζόν. Η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου έχει αφήσει πίσω της αυτό το ματς και γνωρίζει καλά πως μόνο με ανάλογη συνέχεια μπορεί να ελπίζει στην επίτευξη των φετινών της στόχων. Η αγωνιστική ετοιμότητα σε ένα παιχνίδι όπως αυτό με τον Προμηθέα θα κρίνει και το βαθμό στον οποίο η ομάδα της Καρδίτσας μπορεί να διεκδικήσει ένα πολύτιμο αποτέλεσμα και γι’αυτό, το προπονητικό επιτελείο συνεχίζει τη σκληρή δουλειά με έμφαση στις λεπτομέρειες. Ασφαλώς, ο Α.Σ.Κ. σέβεται τον αντίπαλό του, τη διαδρομή του και τις δυνατότητές του, όμως, όπως προαναφέρθηκε, η καμπή του πρωταθλήματος είναι τέτοια που δεν επιτρέπει καμία χαλάρωση ή προεξόφληση οποιουδήποτε αποτελέσματος.

Οι τόνοι στις τάξεις της Καρδιτσιώτικης ομάδας παραμένουν χαμηλοί, το μυαλό όλων είναι στην εξόχως απαιτητική αποστολή και είναι προφανές ότι στο εξής, κάθε απώλεια είναι δύσκολο να καλυφθεί και κάθε νίκη, φέρνει τις ομάδες πιο κοντά στο στόχο τους. Η προετοιμασία για το ματς βαίνει προς την ολοκλήρωσή της και την Παρασκευή ο Α.Σ.Κ. θα αναχωρήσει για την Πάτρα όπου θα καταλύσει το αγωνιστικό τμήμα.

Ο αγώνας που θα αρχίσει το Σάββατο στις 5 μ.μ., μεταδοθεί από το ERTFLIX Sports, την ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ.

Γιάννης Μίσσας και Τζάροντ Γουέστ για το ματς με τον Προμηθέα Πάτρας

Για τον προσεχή εκτός έδρας αγώνα με τον Προμηθέα Πάτρας, δηλώσεις παραχώρησαν ο συνεργάτης προπονητής του Νίκου Παπανικολόπουλου στον Α.Σ. Καρδίτσας Βιολογικό Χωριό κ. Γιάννης Μίσσας και ο αθλητής Τζάροντ Γουέστ.

Ο κ. Μίσσας, αφού εξήρε την αγωνιστική κατάσταση του Προμηθέα, τόνισε ότι για τον Α.Σ.Κ. δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού και ο στόχος είναι να κοντράρει στο εξής κάθε ματς μέχρι το τέλος: «Το Σάββατο δίνουμε έναν πολύ δύσκολο αγώνα στην Πάτρα απέναντι στον Προμηθέα, ομάδα που προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Eurocup παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ, η οποία έχει βρει ρυθμό με τις προσθήκες που έκανε και φαίνεται ότι παίζει πάρα πολύ καλά αυτή τη στιγμή. Εμείς, από την πλευρά μας, θέλουμε να δώσουμε συνέχεια στην πολύ μεγάλη νίκη που κάναμε στο παιχνίδι της Κυριακής απέναντι στον Απόλλωνα. Θα βάλουμε τα δυνατά μας, ξέρουμε ότι είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι αλλά και για εμάς περιθώρια δεν υπάρχουν πλέον. Κάθε παιχνίδι θα πρέπει να το κοντράρουμε και πιστεύω ότι θα κάνουμε τα πάντα για να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Από την πλευρά του, ο Τζάροντ Γουέστ αναφέρθηκε στο σερί διαδοχικών νικών που τρέχει ο Προμηθέας σε Ελλάδα κι Ευρώπη και χαρακτήρισε δύσκολο το επερχόμενο ματς: «Ο Προμηθέας προφανώς είναι μία πολύ καλή ομάδα που τρέχει ένα νικηφόρο σερί αυτή τη χρονική περίοδο. Οι μέρες αυτές είναι πολύ σημαντικές για εμάς, καθώς κατά κάποιον τρόπο, η εβδομάδα αυτή είναι λιγοστή σε χρόνο για προετοιμασία. Πρέπει να δώσουμε προσοχή στις λεπτομέρειες ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Σαφώς, πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στην έδρα τους αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι’αυτό, να προετοιμαστούμε κατάλληλα αυτές τις ημέρες και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε».

Προηγούμενο άρθρο Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας
Επόμενο άρθρο Εκπροσώπηση των καταναλωτών στην Επιτροπή Φιλικού Διακανονισμού της Π.Ε. Καρδίτσας