Ειδήσεις

Ασπρόμαυρο ταξίδι πίσω στο χρόνο – Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κωστή Νούσιου με τις συγγραφείς του Λευκώματος


‘’Ασπρόμαυρο ταξίδι πίσω στο χρόνο’’ είναι ο τίτλος του Ιστορικού – Φωτογραφικού Λευκώματος, που πρόσφεραν στον Αντιπεριφερειάρχη Κωστή Νούσιο, τα μέλη του συλλόγου γυναικών Καρδιτσομάγουλας κ.κ Κυριακή Γιαννή – Πανάγου και Αγγελική Φλώρου – Τριανταφύλλου στη συνάντηση που είχαν μαζί του.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των δύο γυναικών, η οποία βασίζεται στην προσπάθειά τους να μη χαθεί η ιστορία του τόπου μας, μέσα στα χρόνια που έρχονται , λόγω της ηλικιακής γήρανσης ανθρώπων που είναι ικανοί να μεταφέρουν από στόμα σε στόμα την ιστορία, τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις των κατοίκων του κάμπου. Χρονολογικά το λεύκωμα καλύπτει την περίοδο από την απελευθέρωση της Καρδίτσας το έτος 1881 από τους Τούρκους μέχρι και το έτος 1970 περίπου και απεικονίζει όλο το φάσμα της ζωής και των δραστηριοτήτων στα χωριά της Καρδίτσας, μέσα από παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες που ανήκουν σε προσωπικές συλλογές.

Όπως τόνισαν στον κ. Αντιπεριφερειάρχη οι δύο κυρίες, στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν όσοι διαθέτουν περισσότερο υλικό, το οποίο μπορεί να εμπλουτίσει το λεύκωμα, για να γνωρίσουν οι νέοι μας τον τρόπο ζωής των προγόνων τους.

Από την πλευρά του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, αφού τις ευχαρίστησε για την προσφορά του λευκώματος, επεσήμανε ότι πρόκειται για μια εξαιρετική έκδοση, που αντικατοπτρίζει τον τρόπο ζωής περασμένων δεκαετιών, αλλά και την εξέλιξη του μέσα από σπάνιο φωτογραφικό υλικό και μαρτυρίες. ‘’ Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στις κυρίες Κυριακή Γιαννή – Πανάγου και Αγγελική Φλώρου – Τριανταφύλλου, γιαυτό το υπέροχο ιστορικό λεύκωμα, που συμβάλλει στη διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Καλώ κι εγώ όλους τους κατοίκους της περιοχής που έχουν στην κατοχή τους ανάλογο υλικό, να το διαθέσουν, ώστε να διευρυνθεί το περιεχόμενο του λευκώματος. Εύχομαι να συνεχίσουν την προσπάθεια τους και να μας χαρίσουν νέες πνευματικές δημιουργίες’’ κατέληξε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αξίζουν τα θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους υποψηφίους των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων
Επόμενο άρθρο Νέα αποκτήματα στον Α.Ο. Μασχολουρίου Δόξα