Ειδήσεις

Αστέριος Γ. Βασιλάκος: Ανησυχία και προβληματισμός από τη νεροποντή στο Μουζάκι


Αγαπητοί Πολίτες, Ασυνήθιστα, περίεργα και επικίνδυνα ακραία καιρικά φαινόμενα το βράδυ της Κυριακής 28/5/2023 στην κωμόπολη του Μουζακίου με τη μεγάλη νεροποντή!

Βούλιαξε το Μουζάκι, ποτάμια οι δρόμοι(με τη Σόλωνος πρωταθλήτρια χωρίς αποχέτευση όμβριων!) καιλίμνες οι πλατείες (με πρώτη την Γ. Πασσιαλή)της οποίας τα φρεάτια απορροής είναι βουλωμένα από τριετίας!

Τόσο πολύ νερό! σε τόσο λίγο χρόνο!Με αστραπές, βροντές και διακοπές ρεύματος είχαμε να δούμε από τον Ιανό!ιδιαίτερα δε εκεί που δεν υπάρχουν πεζοδρόμια!οιεικόνες αποτελούν ντροπή και προσβολή για τον αυτοδιοικητικό πολιτισμό μας.

Τελευταία αποδείχθηκε ότι, κάθε φορά που βρέχει στον τόπο μας πάντα η κακοκαιρία μετατρέπεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης! Επιβεβαιώνοντας το φόβο των Μουζακιωτών για το μέλλον τους σε αρκετές περιοχές της κωμόπολης.

Αυτή η υποβάθμιση της ζωής μας προφανώς δεν έγινε αντιληπτή ακόμα από τους αρμόδιους, παρά τις κατ επανάληψη δημόσιες προτάσεις μας για άμεση κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, με εφαρμογή και υλοποίηση Ολοκληρωμένου Σχεδίου Διαχείρισης, Καθαρού Αστικού Δικτύου Αποχέτευσης, Συλλογής, Μεταφοράς και Διάθεσης Όμβριων Κωμόπολης Μουζακίου, καθώς επίσης και Επέκταση, Συντήρηση, Καθαρισμό και Ανακατασκευή του υπάρχοντος.

Είναι απαράδεκτο στο Μουζάκι του σήμερα, οι αρμόδιοι και μάλιστα μετά από τέσσερα (4) ολόκληρα Χρόνια να βρίσκονται ακόμα στις συζητήσεις! Αναζητήσεις! και στις μεγάλες δηλώσεις! δήθεν για Χαρτογράφηση φρεατίων απορροής όμβριων υδάτων!γενικώς και αορίστως, καθ ην στιγμή πολλοί δρόμοιδεν έχουν δίκτυο,πολλά φρεάτια είναι ακαθάριστα, άλλα είναι σκεπασμένα με ταπέτα! και άλλα βουλωμένα, οι παρεμβάσεις δε που τυχόν έγιναν αποδεικνύονται πρόχειρες, επικίνδυνες, ημιτελείς και με σοβαρές κακοτεχνίες!

Αυτά δυστυχώς είναι τα πραγματικά γεγονότα και τα έργα! της δήθεν αντιπλημμυρικής προστασίας του Μουζακίου, με βλαβερές επιπτώσεις, συνέπειες και παρενέργειες στο περιβάλλον,στην ποιότητα ζωής, στην υγεία και στη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων και στις αισθητικές αξίες.

Οι καιροί άλλαξαν, η κλιματική αλλαγή απαιτεί προσαρμογή,σοβαρότητα, υπευθυνότητα, θωράκιση και επαγρύπνηση για να μην πνιγόμαστε και να μην τρέχουμε κάθε φορά με το άγχος και με την ψυχή στο στόμα! Λέγοντας!

«Πάλι Καλά!Τη Γλυτώσαμε….Κι Απόψε!».-

 

 

Γράφει ο Αστέριος Γ. Βασιλάκος. Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Μουζακίου, Γραμματέας Π.Ο.Π

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση με θέμα: Η σπουδαιότητα των ζητημάτων των κτιριακών υποδομών και της ασφάλειας και θωράκισης των σχολικών χώρων