Ειδήσεις

Αστέριος Γ. Βασιλάκος: Κλείδωσε … ανησυχία και επικινδυνότητα στο Μουζάκι


Αγαπητοί Πολίτες, Ακραία και συνεχιζόμενα καιρικά φαινόμενα το βράδυ της Παρασκευής 19/4/2024 βούλιαξαν! την κωμόπολη του Μουζακίου, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά πως όταν βρέχει! στον τόπο μας η κακοκαιρία πάντα μετατρέπεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης! Επιβεβαιώνοντας το φόβο των Μουζακιωτών για το μέλλον τους!

Πολύ νερό! σε λίγο χρόνο! Ποτάμια! οι δρόμοι με τη Σόλωνος και πάλι πρωταθλήτρια χωρίς δίκτυο αποχέτευσης όμβριων! Λίμνες! οι πλατείες με πρώτη την Γ. Πασσιαλή της οποίας φρεάτια απορροήςήταν βουλωμένα, Ρέματα! τα δύο δίκτυα του Παλαιοχωρίτη και αποδέκτης λυμάτων και βοθρολυμάτων ο Πάμισος!

Αυτή η προκλητικά συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ζωής μας προφανώς δεν έγινε αντιληπτή ακόμα!από τους αρμόδιους του Δήμου Μουζακίου, παρά τις κατ επανάληψη δημόσιες προτάσεις μας για άμεση κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, με εφαρμογή και υλοποίηση Ολοκληρωμένου Σχεδίου Διαχείρισης, Καθαρού Αστικού Δικτύου Αποχέτευσης, Συλλογής, Μεταφοράς και Διάθεσης Όμβριων Κωμόπολης Μουζακίου, καθώς επίσης και Επέκταση, Συντήρηση, Καθαρισμό και Ανακατασκευή του υπάρχοντος!

Είναι απαράδεκτο στο Μουζάκι του σήμερα να μην τολμούν οι κάτοικοι να βγαίνουν στο δρόμο όταν βρέχει, και να μην κοιμούνται τα βράδια παρακολουθώντας αγανακτισμένοι, τις συστάσεις για περιορισμό μετακινήσεων!Τα τσουβαλάκια στις Πόρτες των σπιτιών. τα Βροχόμετρα! και το«Χειροκροτείστε!»για τον πακτωλό των εξαγγελιών! των χρηματοδοτήσεων! και των απευθείας αναθέσεων! εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ!για αέναα έργα!

Είναι τραγικό σε κεντρικούς δρόμους όπως η Ερμού, η Αχιλλέως κ.ά. να μην υπάρχει! δίκτυο αποχέτευσης όμβριων ή τα φρεάτια να είναι ακαθάριστα! ή σκεπασμένα με ταπάκια! ή μπουκωμένα!Και όλα αυτά τηστιγμή που ο Δήμος Μουζακίου ή δεν υλοποιεί αυθαίρετα και προκλητικά ομόφωνες αποφάσεις του Συμβουλίου Δ.Κ Μουζακίου! ή δεν κάνει απολύτως τίποτα! ή ανεύθυνα και με τα χρήματα (Σ.Α.Τ.Α) των Πολιτών κατασκευάζει πεζοδρόμια πολυτελείας!

Αυτή δυστυχώς είναι η πραγματικότητα για τα έργα! της πολυθρύλητης δήθεν αποκατάστασης ζημιών Daniel & Elias εντός Μουζακίου! με βλαβερές επιπτώσεις, συνέπειες και παρενέργειες στο περιβάλλον! στην ποιότητα ζωής! στην ψυχική και σωματική υγεία! στην ασφάλεια!των κατοίκων και στις αισθητικές αξίες.

Επιτέλους! οι διοικούντες το Δήμο Μουζακίου πρέπει να αντιληφθούν ότι, οι καιροί άλλαξαν, η κλιματική αλλαγή απαιτείπροσαρμογή, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και Πράσινο Πρόσημο! στο σχέδιο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. Και για να μηνσπαταλάμε το δημόσιο χρήμα, να πνιγόμαστε!να καταστρεφόμαστε!και να φοβόμαστε!κάθε φορά τη Βροχή! τον Ιανό! τον Daniel!τον Elias!κ.ά. θεομηνίες!

«Απαιτούνται Έργα Υποδομής με Κοινωνική Ανταποδοτικότητα και Όχι Βιτρίνας»

 

 

 

Γράφει ο Αστέριος Γ. Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης Μουζακίου

 

Προηγούμενο άρθρο Ψηφίζω Σπαρτιάτες - Του Κώστα Βλάχου
Επόμενο άρθρο Αυτοψία Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Τέλιου στον ποταμό Φαρσαλίτη