Ειδήσεις

Αστέριος Γ. Βασιλάκος: Παραλείπονται … τα αυτονόητα στο Μουζάκι


Αγαπητοί Πολίτες, Με ανησυχία παρακολουθούμε τη συνεχή υποβάθμιση της απομονωμένης πόλης μας, οχτώ μήνες περίπου μετά τις θεομηνίες «Daniel και Elias» και τρία και πλέον χρόνια από τον μεσογειακόκυκλώνα «Ιανός»!

Δοκιμάζεταιη κοινή λογική από τη διάρκεια των έργων της δημιουργικής ασάφειας! και την πλημμυρίδα των κατασχέσεων! Παρά τον πακτωλό των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ! τις απευθείας αναθέσεις,τις μεγάλες εξαγγελίες! τις υποσχέσεις! τις δεσμεύσεις!και την έκτακτη της κατά το δοκούν ανάγκης!

Ακόμα να μάθουμε! αν καταλογίστηκε και τιμωρήθηκε ο παραλογισμός! και η οικονομική βλάβη! του κυριολεκτικά αδιανόητου και επιζήμιου «σκανδάλου»!λεηλασίας! αλόγιστων δαπανών! και κατεδάφισης 1075 m2 δημοτικού κτηρίου Κ. Υγείας Μουζακίου! το οποίο δεν είχε καταρρεύσει από τον «Ιανό»!

Ακόμα να ακούσουμε! αν φταίει κάποιος που πνιγήκαμε τρεις (3) φορές τα τελευταία τρία (3) χρόνια!Και τώρα μας έχουν εγκαταλείψει χωρίς καν να υλοποιήσουν και ολοκληρώσουν την περιλάλητηΠολυεκατομμυριούχο!Δήθεν αποκατάσταση ζημιών εντός του οικισμού Μουζακίου, κατά μήκος του μετώπου που κινείται παράλληλα με τον ρου του Ποταμού Παμίσου, λίγο παρακάτω από τα αξιοθέατα τρόμου! και από τη βαρύγδουπη εξαγγελία! του φράγματος Μουζακίου!

Ακόμα να δούμε!ένα σχέδιο ολιστικής προσέγγισης και Πράσινο Πρόσημο! στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών στην περιοχή μας! με έργα υποδομής και κοινωνικής ανταποδοτικότητας χωρίς κιόσκια, κόμβους και πεζοδρόμια βιτρίνας!

Σκληρή η καθημερινότητα με τοκατακρημνισμένο Γυμναστήριο! Ταβουλωμένα ακόμα ρέματα και φρεάτια! Τα Πέρα-Δώθε αναχώματα!Τους πεσμένους δρόμους!Τα εγκαταλειμμένα λατομεία μέσα στο Ποτάμι!Τα επικίνδυνα απόβλητα, Τα κατεστραμμένα στηθαία και τοιχία! Τα βοθρολύματα! Του μπουκωμένου ρέματος Παλαιοχωρίτης, Την αέρια ρύπανση! Τη λάσπη, Τις λακούβες!Τις αστοχίες, Τις κακοτεχνίες και τις παραλείψεις στην αποκατάσταση της Περιφερειακής Οδού!Ακόμα ψάχνουμετον υπαίθριο χώρο στάθμευσης!Τα διαλυμένα συρματοκιβώτια! Τους πλημμυρισμένους δρόμους και πλατείες! Τη δυσοσμία των φρεατίων!κ.ά.

Δυστυχώς όλα αυτά δεν επιτρέπουν στους κατοίκους του Μουζακίου, να αναζητούν ελπίδες στον πραγματικό κόσμο της εγκατάλειψης!της ανευθυνότητας!και της αδιαφορίας! Κράτους, Περιφέρειας και κυρίαρχα του Δήμου Μουζακίου.

Κανένας δεν λογοδοτεί και σε κανέναν δεν καταλογίζεταιτο παραμικρό,Όλοι

δοκιμάζουν την αντοχή μας απέναντι στο μη αναστρέψιμο περιβαλλοντικό, οικονομικό και ηθικό αποτύπωμα της μεγάλης και επαναλαμβανόμενης βλάβης, η οποία υποβαθμίζοντας ανεπίστρεπτα τη ζωή και τις αισθητικές μας αξίεςκαι υποθηκεύοντας το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας,

«Ξεπέρασε το Όριο Θραύσης της Κοινωνίας….. των Πολιτών!».-

 

Γράφει ο Αστέριος Γ. Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης  Μουζακίου

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Νέα Αριστερά: Εργάτες στα χωράφια τους οι αγρότες- το σχέδιο της κυβέρνησης για Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Εκδηλώσεις στο 2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας κατά τη λήξη των μαθημάτων για το σχολικό έτος 2023-24