Ειδήσεις

Αστέριος Γ. Βασιλάκος: Τετραετής καθυστέρηση … στην αποκατάσταση ζημιών Μουζακίου


Αγαπητοί Συμπολίτες, Όπως γνωρίζετε τα τελευταία τέσσερα (4) χρόνια η κωμόπολή μας έχει υποστεί από Ιανό, Daniel, Elias, Αθηνά κ.ά. Πλημμυρικά Φαινόμενα, σοβαρότατες βλάβες, στην Καισαριανή, στο Τουρκόμνημα, στα Βούρλα, στο Λιθάρι, στην Κορομηλιά κ.α.

Είμαστε από τότε οδικά απομονωμένοι από τη Λίμνη Πλαστήρα, περιβαλλοντικά και εμπορικάυποβαθμισμένοι και ζώντας μέσα σε βουλωμένα φρεάτια και μπουκωμένα ρέματα με περίεργααξιοθέατα! τρόμου και επικινδυνότητας, μάθαμε να επιδεικνύουμε πνιγμένα κτήρια!

Δυστυχώς τέσσερα και πλέον χρόνια βιώνουμε Ποτάμι λαθών! Παραλείψεων!  Κατακρημνισμένων Δρόμων! Καιέναν εφιάλτη προκλητικής ανευθυνότητας καιθλιβερής έλλειψης σχεδίου! αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

Είναι ψυχικάακατόρθωτο στην τραγική καθημερινότητά μας να αναζητούμε όνειρα και ελπίδες σε άσκοπες μετακινήσεις χωμάτων, σε αποθεσιοθαλάμους, σε εργοτάξια, λατομεία, διαχωριστές και σε περίεργες! αμμοληψίες.

Μελέτη περίπτωσης συνεπειών που έχει η επέμβαση σε κοίτη Ποταμού, στα παρόχθια και στο Οικιστικό Περιβάλλον αποτελεί πλέον το Μουζάκι, γιατί προφανώς τα έργα! που έγιναν ως δήθεν αποκαταστάσεις ήταν χωρίς κανένα νόημα καθ ότι όπως διαπιστώθηκε, είναι κομμάτι του κύκλου των αέναων παρεμβάσεων! που καταστρέφονται, ξανακατασκευάζονται κ.ο.κ. με σπατάλη δημοσίου χρήματος!

Αγανακτισμένοι ακούμε και διαβάζουμε τελευταία αντιφατικές δηλώσεις Δημάρχου Μουζακίου ότι, αποκαταστάθηκαν οι περισσότερες ζημιές! έρχονται πολλά χρήματα! αποκτήσαμε εμπειρία!από τον Ιανό,Παραδέχεται όμως ότι έγιναν και κάποια λάθη! και πως η κατάσταση μετά τον Daniel είναι πάρα πολύ άσχημη!

Μ αυτά και μ αυτά δοκιμάζεται η αντοχή και η υπομονή μας καθ ότι, είναι τεράστιο και μη αναστρέψιμο το περιβαλλοντικό, υγειονομικό, οικονομικό, ψυχικό και ηθικό αποτύπωμα!από την αδιανόητη κατεδάφιση του κτηρίου Κ. Υγείας Μουζακίου.

Δεν πραγματοποιήθηκε δυστυχώς μέχρι σήμερα η πολυδιαφημισμένηασφαλής και λειτουργική αποκατάσταση, 770 μ. Δυτικής Περιφερειακής Οδού!τα πεζοδρόμιά της! τα στηθαία ασφαλείας! τα έργα αποχέτευσης! η σήμανση! ο Οδοφωτισμός! η τοποθέτηση κατάλληλου κιγκλιδώματος! Η ανακατασκευή 4.400 μ. του υπαίθριου χώρου στάθμευσης! το Γυμναστήριο!ο Παλαιοχωρίτης! κ.ά. παρόλο τον πακτωλό εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρών! τις παχυλές χρηματοδοτήσεις! τις προκλητικές απευθείας αναθέσεις! και την περίεργη και διαρκή κατάσταση έκτακτης ανάγκης!

Οι Πολίτες του Μουζακίουμε το βλέμμα στραμμένο στην κλιματική αλλαγήκαι στις σκανδαλώδεις Περιβαλλοντικές Εξαιρέσεις! Εγκρίσεων και Αδειοδοτήσεων διαπιστώνουν καθημερινά ότι, η Δημοτική Αρχήδεν ανταποκρίθηκε στις δικές μας ανάγκες του σήμερα,ούτε και στις προκλήσεις του Αύριο των Παιδιών μας.-

«Καιρός πλέον να Αναμετρηθούν με τις Ευθύνες τους….»

 

 

Γράφει ο Αστέριος Γ. Βασιλάκος, Γραμματέας Π.Ο.Π Μουζακίου-Παμίσου-Ιθώμης Ν. Καρδίτσας

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Στυλιανός Φούκας ορίστηκε νέος Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο «Μεγάλες οι επιτυχίες» της κυβέρνησης - Του Κώστα Βλάχου