Ειδήσεις

Αστέριος Βασιλάκος: Αδιανόητη απόφαση κατεδάφισης … κτηρίου Κ. Υγείας Μουζακίου


Αγαπητοί Πολίτες, Ανάστατη η κοινωνία της κωμόπολης του Μουζακίου αλλά και οι Συνδημότες μας της ευρύτερης περιφέρειας παρακολουθούν τις τελευταίες ανήκουστες, αντιφατικές, δαπανηρές και επιζήμιες  για τη δημόσια περιουσία αποφάσεις, των αρμοδίων της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας,προκειμένου να εκδοθεί άδεια κατεδάφισης! κτιρίου Κ. Υγείας Μουζακίου.

Αυτό το θλιβερό μαντάτο έφτασε στο Μουζάκι αφού επί μήνες προηγήθηκαν αυθαίρετα, ανεξέλεγκτα, χωρίς νόμιμη άδεια! πρωτόκολλο και έγκριση,άτακτες!εργασίες προετοιμασίας κατεδάφισης, καθαίρεσης και απομάκρυνσης υλικού, εξοπλισμού, πορτών και παραθύρων!«Το διέλυσαν!στην κυριολεξία το κτίριο, μέχρι και τα κουφώματα πήραν,υποχρεώνοντας το Δήμο Μουζακίου να ψάχνει να αγοράσει οικόπεδο για να κτίσουν καινούργιο Κ. Υγείας, ενώ όπως αποφάνθηκαν οι ειδικοί, μπορούσαν  να επισκευάσουν το υπάρχον!!».

Άμεσα προέκυψαν μυστήριες αποφάσεις φύλαξης κτηρίου,σύνταξη γεωλογικής μελέτης και υποβολή ένστασηςκατά της έκθεσης αυτοψίας και των αποτελεσμάτων ελέγχου επικινδυνότητας της εναπομείνασας κατασκευής, η οποία εκρίθη από ειδικούς ότι, δεν είναικατεδαφιστέα!και μπορεί να επισκευαστεί!ώστε να είναι δυνατή η επανάχρησή της!

Είναι πέρα από την ανθρώπινη λογική το τι ακολούθησε την απόρριψη της ένστασης.

«Μη λαμβάνοντας υπόψη τη γνώμη των ειδικών και παραβλέποντας τον παράγοντα στατική επάρκεια Δημαρχείου-Κ. Υγείας-Δημοτικού Γυμναστηρίου και την έλλειψη αντιπλημμυρικής θωράκισης και Περιφερειακής Οδού,επικαλούνται τώρα όψιμα!Τεχνική Έκθεση Γεωλογικής Καταλληλότητας με αόριστες αναφορές σε μυστήριους συνδυασμένους αρνητικούς παράγοντες (σεισμικούς! Πλημμυρικούς! Υδρολογικούς! Γεωτεχνικούς! κ.α.)». Έτσι λοιπόν χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και χρηματοδότησης,πήραν την απόφαση για έκδοση άδειας κατεδάφισηςχωρίς να τεκμηριώνουν ειδικότερα την άποψη, « Γιατί δεν είναι δυνατή η διατήρηση και η λειτουργία του εναπομείναντος τμήματος του κτηρίου του Κέντρου Υγείας Μουζακίου;». Απέναντι σε όλα αυτά θεωρούμε ότι,τα αρμόδια όργανα της συντεταγμένης πολιτείας οφείλουν ναπαρέμβουν, να διερευνήσουν και να ελέγξουν αυτή την υπόθεση, λαμβάνοντας όλα τα αυτονόητα και αναγκαία μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Περιουσίας. Κάποιοι δε,έχουν και την υποχρέωση να τους σταματήσουν!

«Είναι ώρα ευθύνης και συνείδησης…»

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης, Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα rapid tests στη Ρεντίνα
Επόμενο άρθρο Εχθροί και ασθένειες της καστανιάς – Τι να προσέχετε