Ειδήσεις

Αστέριος Βασιλάκος: Αέναη … η αντιπλημμυρική προστασία στο Μουζάκι


Συμπολίτισσες και Συμπολίτες, Με ανησυχία, απογοήτευση και θλίψη παρακολουθούμε και καταγράφουμε τη μελαγχολική, σκληρή, απαιτητική και απαξιωτική για όλους εικόνα της πόλης μας, δύο μήνες περίπου μετά τις θεομηνίες «Daniel και Elias» και τρία και πλέον χρόνια από τότε που μας χτύπησε! ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός».

Μολονότι παρήλθε αρκετός χρόνος, εν τούτοις ακόμα βιώνουμε έναν εφιάλτη προκλητικής ανευθυνότητας, αδράνειας, απραξίας, απραγίας και αδιαφορίας βλέποντας τα βουλωμένα φρεάτια! από τη μία και τον εφησυχασμό των αρμοδίων με τα πεζοδρόμια πολυτελείας! από την άλλη, φοβούμενοι τυχόν νέα νεροποντή!

Είναι τραγική και ψυχικά εκνευριστική! η καθημερινή εικόνα κατασκευής δήθεν αντιπλημμυρικών έργων στην κοίτη του Παμίσου με τα πεσμένα μέσα κτήρια! και τα διαλυμένα και κατακρημνισμένα παρόχθια! καθ ην στιγμή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η περιβόητη και πολυδάπανη! εκατομμυρίων ευρώ Αποκατάσταση Βλαβών!

Μελέτη περίπτωσης των συνεπειών! που έχει η επέμβαση στην κοίτη ενός ποταμού αποτελεί το Μουζάκι, γιατί προφανώς τα έργα που έγιναν μετά τον «Ιανό» δεν είχαν απολύτως κανένα νόημα! καθ ότι και όπως προκύπτει είναι κομμάτι του κύκλου των αέναων παρεμβάσεων! που καταστρέφονται! και μετά ξανακατασκευάζονται! κ.ο.κ.

Ποτάμι Λαθών και Παραλείψεων Ξεσκέπασαν! οι Καταστροφικές Πλημμύρες στο Μουζάκι!όπου για μία ακόμα φορά μετακινούνται! τα χώματα εντός της κοίτης του ποταμού Παμίσου, με απώλεια αίσθησης πραγματικότητας και επικινδυνότητας, με δανειοθαλάμους! λατομεία! εργοτάξια! κόσκινα! διαχωριστές! επένδυση κοίτης με συρματοκιβώτια! τοιχία! στηθαία! τυχόν αστοχίες! τυχόν κακοτεχνίεςκ.α.

Είμαστε υπερήφανοι! που ζούμε ακόμα με τα τσουβαλάκια! στις πόρτες και στα παράθυρα των σπιτιών μας, από όπου και βιώνουμε την εποχή του μεγάλου έργου! της «Απόφραξης τεχνικών όμβριων για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων της 7ης έως 9ης Σεπτεμβρίου 2023 στο Δήμο Μουζακίου», με απευθείας ανάθεση! στα 228.656,00€! για το Ξεμπούκωμα! του ρέματος «Παλαιοχωρίτης», το οποίοακόμα και σήμεραείναι βουλωμένο!

Δοκιμάζεται την τελευταία τριετία η υπομονή μας καθημερινά με τις Λίμνες! στις εργατικές κατοικίες από το μπούκωμα! του ρέματος «Γκιώνα» και υποβαθμίζονται  ανεπίστρεπτα οι αισθητικές αξίες στην κωμόπολη του Μουζακίου, με σοβαρότατες επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον, στη δημόσια υγεία και στην οικονομία.

Είναι ψυχικά ακατόρθωτο για τους Μουζακιώτες στη θλιβερή καθημερινότητά τους να αναζητούν όνειρα! και ελπίδες! στα γκρεμισμένα! και μη αποκατεστημένα ακόμα κτήρια, Κ. Υγείας, τοιχία, στηθαία κ.α. στα παρόχθια του Παμίσου και στα πλημμυρισμένα! σπίτια μας  από το ρέμα «Παλαιοχωρίτης» στην Καισαριανή.

Αυτή η σκληρή πραγματικότητα προσβάλλει τον Πολιτισμό μας και υποθηκεύει όχι μόνον το Δικό μας Σήμερα! αλλά και το Αύριο! των Παιδιών μας.-

«Όπου κι αν κοιτάξεις! Αν Μπορείς να Δεις! Αυτή η Εικόνα σε Πληγώνει!»

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Είδη ένδυσης όσους Παλαμιώτες το έχουν ανάγκη