Ειδήσεις

Αστέριος Βασιλάκος: Ακινησία … στην ασφαλή επανάχρηση του Κέντρου Υγείας Μουζακίου


Συμπολίτισσες και Συμπολίτες, Η τελεσίδικη απόφαση της επιτροπής Ελέγχου επικινδύνως ετοιμόρροπων κατασκευών, δημιουργεί νέα δεδομένα και δρομολογεί εξελίξεις στην υπόθεση, «ανεύρεση κτιρίου παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κατοίκων ευρύτερης περιφέρειας Δήμου Μουζακίου».

Σύμφωνα με την Τεχνική Έκθεση Αυτοψίας Κ.Υγείας Μουζακίου,το εναπομείναν και μεγαλύτερο τμήμα της κατασκευής του Κ. Υγείας Μουζακίου (1000μ2 περίπου), «δεν χαρακτηρίζεται επικινδύνως ετοιμόρροπο! και μπορεί να επισκευαστεί! ούτως ώστε να είναι δυνατή η επανάχρηση του κτιρίου! αφού ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας,  υποστήριξηςκαι ενίσχυσης ».

Ως βασική δε και κατεπείγουσα προϋπόθεση τίθεται η άμεση καθαίρεση, κατεδάφιση και απομάκρυνση του ελάχιστου τμήματος το οποίο κατέρρευσε(60μ2 περίπου) και αυτό να γίνει με μεγάλη προσοχή για να μην επηρεαστεί η στατικότητα (στατική επάρκεια) του εναπομείναντος.

Αντί λοιπόν η « 5η ΥΠΕ ως υπεύθυνος ιδιοκτήτης δημόσιας περιουσίας,να ξεκινήσει άμεσα εργασίες κατεδάφισης  του καταρρεύσαντος τμήματος , λαμβάνοντας όλα τα υποδεικνυόμενα μέτρα με ελέγχους, μελέτες κ.α. αυτοί, απλά υπέβαλλαν ένσταση! κατά της  Έκθεσης Ελέγχου Επικινδυνότητας, χωρίς να προσκομίσουν κανένα τεχνικό στοιχείο! που να τεκμηριώνει άποψη για μη δυνατότητα  επανάχρησης του υπόλοιπου κτιρίου, το οποίο αφού αυθαίρετα εγκατέλειψαν,  διέλυσαν και απομάκρυναν τον πάσης φύσεως εξοπλισμό μέχρι και τα κουφώματα, τώρα το φυλάνε!».

Η απραξία και η εν γένει «απροθυμία τους»να ενεργήσουν σύμφωνα με τα υποδεικνυόμενα και τα προβλεπόμενα από νόμους, καθήκοντα, αρμοδιότητες και ηθικές υποχρεώσεις, συνεχίζεται μέχρι και σήμερα αναγκάζονταςτους συμπολίτες μου «να συμβιώνουν» με τα ερείπια της Πτέρυγας μέσα στο Ποτάμι», ελπίζοντας μάταια ότι οι αρμόδιοιθα αντιληφθούν και θα δρομολογήσουν διαδικασίες ασφαλούς επανάχρησης και αξιοποίησης κτιρίου Κ. Υγείας Μουζακίου για να φύγει επιτέλους,

«Η ψυχοφθόρα, τραγική και παρακμιακή εικόνα της Ντροπής…».-

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης, Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζεται η διανομή τροφίμων από το Δήμο Παλαμά
Επόμενο άρθρο Επιπλέον 75 εκατομμύρια ευρώ στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας