Ειδήσεις

Αστέριος Βασιλάκος: Απορίας άξιον … το έκτακτο ΣΤΟ πυροπροστασίας στο Μουζάκι


 Αγαπητοί Πολίτες, Αμείλικτα ερωτηματικά και ανησυχία προκάλεσε στις 23/7/2023 ημέρα Κυριακή η ξαφνική παρέμβαση-έκκληση του Δημάρχου Μουζακίου για ετοιμότητα! επαγρύπνηση! μεγάλη προσοχή! και λήψη όλων των ενδεικνυόμενων μέτρων πρόληψης! στις όποιες δραστηριότητες των κατοίκων στην ύπαιθρο, στις κατοικίες, επιχειρήσεις, αγροτικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Είναι αντιφατικό, άκρως υποκριτικό και προσβλητικό για την κοινή λογική, ο Δήμαρχος Μουζακίου να συγκαλεί εκτάκτως το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο και να προβαίνει σε δηλώσεις καθ ην στιγμή όφειλε να τις απευθύνει πρώτα στο Δήμο του,γιατίγνωρίζει πολύ καλά τον ακραίο κίνδυνο! από τα ιδιωτικά οικόπεδα τα οποία είναι και παραμένουν βραδυφλεγείς βόμβες! ανά την κωμόπολη του Μουζακίου, είτε ακαθάριστα! είτε με τα χόρτα κομμένα και εγκαταλειμμένα εκεί!

Είναι περίεργο και επικίνδυνο στις 23/7/2023 εν μέσω καύσωνα! να μην έχει εφαρμοστεί!και να μην τηρείται!από το Δήμο Μουζακίου, η σχετική και προβλεπόμενη 20/2023 πυροσβεστική διάταξη!Περί Καθορισμού Προληπτικών μέτρων Πυροπροστασίας οικοπεδικών κ.ά. εκτάσεων, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Αντιδημάρχων Πολιτικής Προστασίας και Καθημερινότητας!

Είναι ντροπήκαι ξεπεσμός της αιρετής αυτοδιοίκησης,το πραγματικό γεγονός του καθαρισμού των χόρτων στους κοινόχρηστους χώρους και η αυτονόητη και οφειλόμενη διαχείριση και προτεραιοποίησή τους,«Ανά τας οδούς και τας Ρύμας της κωμοπόλεως Μουζακίου,να έχει εκχωρηθεί! σε εξωθεσμικά παράκεντρα! προφανώς και εν όψειεκλογών! για πολιτική εκμετάλλευση!».

Απογοητεύτηκαν οι Πολίτεςαπό τα λόγια! τη βραδύτητα! την ολιγωρία!την απραξία!και το δήθεν ενδιαφέροντων αρχόντων! οι οποίοι αντί να προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν «Το Χάλι μας!»και την Κλιματική Αλλαγή, «Παίζουν!»ανεύθυνα με αποτυχημένες και ξεπερασμένες κινήσεις εντυπωσιασμού! Φωτογραφίας! και lifestyle! Φτάνει πιά, Αρκετά με τα επικίνδυνα και επιζήμια παιγνίδια! Πυροπροστασίας τα οποία δεν υπηρετούν το κοινωνικό όφελος, αλλά είναι σε βάρος της περιουσίας και της ψυχικήςκαι σωματικής υγείας των Μουζακιωτών! «Καιρός να Αναμετρηθούμε με τις Ευθύνες μας και τις Συνέπειές των…»

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Πρόεδρος Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Μουζακίου

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζονται οι απίστευτα μεγάλες εκπτώσεις στο Fashion City Outlet
Επόμενο άρθρο Μέτρα για τη Μαγνησία ζητάει το Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλίας του ΟΕΕ