Ειδήσεις

Αστέριος Βασιλάκος: Απόβλητα ΑΕΚΚ σε αγροτικό δρόμο στην Κοινότητα Μαγούλας


Συνδημότισσες και Συνδημότες, Ύστερα από καταγγελίες Πολιτών και κατόπιν αυτοψίας στο «Αγρόκτημα Μαγούλας στη θέση Τσαπουρνιά» και πριν τις γραμμές του Τρένου, διαπιστώθηκε αυθαίρετη και ανεξέλεγκτη απόρριψη, απόθεση και διάστρωση! επικίνδυνων για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία αποβλήτων από υλικά απόξεσης ασφάλτου (ΑΕΚΚ)!

Τα ΑΕΚΚ μεταφέρθηκαν εκεί τελευταία από τη διασταύρωση της Επ. Οδού Καρδίτσας – Μουζακίου με την Επ. Οδού Ελληνοπύργου (ισόπεδος κόμβος στο ύψος της Τ.Κ. Καππά), όπου εκτελούνταν το έργο, «Αποκατάσταση Οδοστρώματος Ασφαλτοστρωμένων Δρόμων Αρμοδιότητας Π.Ε. Καρδίτσας».

Αντί λοιπόν τοξέσμα ασφάλτου να παραδοθεί όπως προβλέπεται σε ΣΣΕΔ ΑΕΚΚ για εναλλακτική διαχείριση, εν τούτοις αυτό αποτέθηκε πρώτα στη θέση «Παλαιά Λειβάδια Ζωγραφίας» Κοινότητας Ελληνοπύργου και από κει με φορτηγά του Δήμου Μουζακίου και ιδιωτικά, οδηγήθηκε και στρώθηκε! μη νόμιμα, αυθαίρετα και ανεξέλεγκτα στη συγκεκριμένη περιοχή της Μαγούλας, όπου και σύμφωνα με καταγγελίες, «εντελώς τυχαία και συμπτωματικά βρίσκεται και χωράφι… αιρετού στελέχους του Δήμου Μουζακίου!»

Λόγω της σοβαρότητας και επικινδυνότητας του γεγονότος, αλλά και των σχετικών καταγγελιών, επιβάλλεται άμεσα τα όργανα της συντεταγμένης Πολιτείας και του Δήμου Μουζακίου να διερευνήσουν και να ελέγξουν αυτή την υπόθεση, προκειμένου με αυτοψία να καταλογισθούν ευθύνες, κυρώσεις και πρόστιμα στους φορείς και στα φυσικά πρόσωπα.

Οι διαχειριστές έχουν περιβαλλοντική ευθύνη και υποχρέωση, οφείλουν δε να βεβαιώσουν ασφαλή, αληθινή και πραγματική συλλογή-αποκομιδή-απομάκρυνση και διάθεση των ΑΕΚΚ για επεξεργασία-ανακύκλωση με αποκατάσταση της περιοχής και άμεση προστασία Περιβάλλοντος και Δημόσιας Υγείας, εφαρμόζοντας την αρχή, «Ο ρυπαίνων πληρώνει».-

 

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής

Οικολογικής Παρέμβασης Μουζακίου-Παμίσου-Ιθώμης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ο ΔΟΠΑΚ για τον πρόωρο θάνατο του Χρήστου Ναπ. Τσιόλα (1968-2021)
Επόμενο άρθρο Με ένα φανταστικό ποδήλατο γνωρίζω τις Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες