Ειδήσεις

Αστέριος Βασιλάκος: Εικόνες ντροπής … στην κωμόπολη Μουζακίου


Συμπολίτισσες και Συμπολίτες, Από τις αρχές Σεπτέμβρη καρτερικά ζούμε στα ορύγματα! αντικρύζοντας τα ανοιχτά! ακόμα και σήμερα φρεάτια, φοβούμενοι και ανησυχούν τες για το τι θα συμβεί με τυχόν επόμενη κακοκαιρία που θα έλθει με τη γνωστή νεροποντή! και με άλλο κάθε φορά όνομα (Ιανός-Daniel-Eliasκ.α.).

Τραγική και ψυχικά εκνευριστική! η καθημερινή εικόνα με μηδενική την αποκατάσταση βλαβών, το πεσμένο στο ποτάμι κτήριο και τις απαγορευτικές! κορδέλες στο ανύπαρκτο αστικό δίκτυο αποχέτευσης, συλλογής, μεταφοράς, απορροής και διάθεσης Όμβριων της πόλης μας.

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι του Μουζακίου παρακολουθούν αυτή την ατέλειωτη και εγκληματική παράνοια! μέσα στο Ποτάμι και στα βουλωμένα και παραβιασμένα από λύματα και βοθρολύματα δίκτυα υδατορεμάτων.

Ήλθαν προεκλογικά και έφυγαν! από τον διαλυμένο Πάμισο τα μεγάλα φορτηγά και τα βαρέως τύπου μηχανήματα, αφήνοντάς μας ως ανάμνηση!έτους 2023 το Ιδιωτικό Γυμναστήριο μέσα στον Ποτάμι! λίγο πιο πάνω από το πολύπαθο το έτος 2020 κτήριο! του Κέντρου Υγείας Μουζακίου.

Δεν υπάρχουν πλέον στην Καισαριανή τα μηχανήματα που είχαν αναλάβει με την πανάκριβη απευθείας ανάθεση! των 220.000,00€ περίπου τη δήθεν απόφραξη! Και καθαρισμό 170 μ. δικτύου του «μπουκωμένου!» ρέματος Παλαιοχωρίτης.

Μείναμε ανησυχητικά μόνοι μας με έργα βιτρίνας! Ασφάλτου και Πεζοδρομίων πολυτελείας, καθ ην στιγμή στους δρόμους κυριαρχούν τα τσουβαλάκια με τον άμμο στις πόρτες και στα παράθυρα των σπιτιών μας, οι απευθείας αναθέσεις, η ατιμώρητη «θεσμική εκτροπή με τις επιτροπές εκτίμησης ζημιών!», ο εφησυχασμός των αρμοδίων, η απραξία, η απραγία, η αδράνεια, η αδιαφορία και η επικινδυνότητα από τις θεομηνίες που τελευταία χτυπούν τον τόπο μας.

Υποβαθμίστηκαν ανεπίστρεπτα οι αισθητικές αξίες στην κωμόπολη Μουζακίου με σοβαρότατες επιπτώσεις στο περιβάλλον και στη δημόσια υγεία.

Είναι δύσκολη πλέον η ζωή μας και ψυχικά ακατόρθωτο για τους Μουζακιώτες στην τραγική καθημερινότητά τους να αναζητούν όνειρα! και ελπίδες! στα γκρεμισμένα! και μη αποκατεστημένα ακόμα τοιχία, στηθαία και παρόχθια του Παμίσου στο Τουρκόμνημα  και στα πλημμυρισμένα! από τον Παλαιοχωρίτη σπίτια μας.

Αυτή η σκληρή πραγματικότητα προσβάλλει τον Πολιτισμό μας και υποθηκεύει όχι μόνον το Δικό μας Σήμερα! αλλά και το Αύριο! των Παιδιών μας.

«Όπου κι αν κοιτάξεις! Αν Μπορείς να Δεις! Αυτή η Εικόνα σε Πληγώνει!»

 

 

Γράφει ο Αστέριος Γ. Βασιλάκος, Πρόεδρος Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Μουζακίου

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Ψηφιοτολμώ 2023
Επόμενο άρθρο Ημερίδα ενημέρωσης για τις νεοφυείς επιχειρήσεις: Από τη σύλληψη της ιδέας,μέχρι την υλοποίηση