Ειδήσεις

Aστέριος Βασιλάκος: Επικίνδυνοι ρύποι αμιάντου δίπλα … σε Μ.Ε-Κ.Υ-Κ.Π.Ε Μουζακίου


Συμπολίτισσες και Συμπολίτες, Δεν ανησυχούν προφανώς στο Δήμο και στην Κοινότητα Μουζακίου για το γεγονός ότι, το κτήριο στο οποίο στεγάζονται Μαθητική Εστία! Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης! ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗΜ! Κέντρο Κοινότητας! Βοήθεια στο Σπίτι! και τελευταία το Κέντρο Υγείας! στην καρδιά του οικισμού Σεισμοπλήκτων Μουζακίου, είναι  «περικυκλωμένο» από καρκινογόνα αμιαντούχα υλικά.

Αγνοούν! προφανώς οι αρμόδιοι Δήμου και Κοινότητας Μουζακίου ότι, ο αμίαντος  παρά τα εμφανή σημάδια «κούρασης» που έχει εμφανίσει λόγω διατάραξης, επιβάρυνσης και πεντηκονταετούς θητείας, στέκεται επικίνδυνος στις στέγες, τις αυλές, τις ρούγες, τους φράχτες και τις περιφράξεις των παραχωρημένων κατοικιών το 1974! από το Ελληνικό Δημόσιο (Πρόνοια) στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες καθιζόπληκτων και σεισμόπληκτων κατοίκων περιοχής Αργιθέας.

Δεν αντιλαμβάνονται ακόμα ότι, κοντά στον νυν Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία! ή στον παραπάνω ή στον παρακάτω ή στο δίπλα δρόμο ή την παρακείμενη κατοικία, υπάρχει επικίνδυνος αμίαντος για τους  ανθρώπους, τους ασθενείς, τους εκπαιδευόμενους και φιλοξενούμενους μικρούς μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους πολίτες που ζούνε εκεί, εργάζονται, κυκλοφορούν ή έχουν τόπο διαμονής, τους διερχόμενους κ.α.

Ας γίνει επί τέλους κατανοητό ότι, αυτή η υποβαθμισμένη από το 1974περιοχή, αλλά και η κωμόπολη του Μουζακίου στο σύνολό της μια κοινωνία ολόκληρη με τους ανύποπτους κατοίκους της, είναι  καθημερινά εκτεθειμένοι σε αιωρούμενες, αναπνεύσιμες και διαταραγμένες καρκινογόνες ίνες αμιάντου.

Οφείλουν να αντιληφθούν κάποιοι ότι, είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου και όλοι τους να καταλάβουν ότι, το κράτος έχει συνέχεια καιαφού το ίδιο παραχώρησε κατοικίες με αμίαντο, τώρα οι αρμόδιοι τοπικοί παράγοντες έχουν υποχρέωση αδαπάνως για τους Πολίτες, να αντικαταστήσουν τις στέγες. Επίσης με κατεπείγουσα διαδικασία επιβάλλεται να λάβουν όλα τα απαραίτητα και αναγκαία βάσει της αρχής και του κώδικα ασφαλούς απομάκρυνσης αμιάντου, μέτρα φύλαξης και προστασίας Δημόσιας Υγείας, εκδίδοντας, δημοσιοποιώντας και αποδίδοντας σε όλο το Μουζάκι, το αναγκαίο πιστοποιητικό καθαρότητας χώρου και μέτρησης αέρα! Γιατί,

«Ο αμίαντος βλάπτει σοβαρά την υγεία μας….»

 

 

Αστέριος Βασιλάκος

Γραμματέας Περιβαλλοντικής Παρέμβασης, Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Όλα για τη νίκη με την Καρδίτσα στο πλευρό του ο ΑΣΚ!
Επόμενο άρθρο Ελληνική Λύση: Οικισμός υπό συνεχή αποκλεισμό στην Π.Ε. Καρδίτσας