Ειδήσεις

Αστέριος Βασιλάκος: Επικινδυνότητα από νέες χωματερές σε Μουζάκι, Πάμισο, Ιθώμη


Συνδημότισσες και Συνδημότες, Ύστερα από καταγγελίες Πολιτών διαπιστώθηκε στις κοινότητες Μουζακίου, Γελάνθης, Μαγούλας, Φαναρίου κ.ά. ρύπανση, μόλυνση, υποβάθμιση περιβάλλοντος και αυθαίρετη ανατροπή στο οικοσύστημα από νέες, κόκκινες και ανεξέλεγκτες Γωνιές-Χωματερές!

Δυστυχώς καινούργιοι σκουπιδότοποι ξεφύτρωσαν αυθαίρετα σε δημόσιες, ιδιωτικές και δημοτικές εκτάσεις μέσα στα χωριά δίπλα στους κάδους απορριμμάτων! στον Πάμισο, στην παλαιά του κοίτη, σε περιφέρειες, ρέματα, πρανή, Κ.Χ.Π, Δημοτικό Γυμναστήριο κ.ά.

Όλα γίνονται με το πρόσχημα καθαρισμού,εν γνώσει και με πρωτοβουλία! των αρμοδίων και υπευθύνων, χωρίς φόβο για πυρκαγιά και πλημμύρα, χωρίς καμία μέριμνα για την ασφάλεια και προστασία των κατοίκων, της Δημόσιας Υγείας, των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων!

Παρά τις προσπάθειές μας,τη βλάβη που προκαλείται και τα πρόστιμα που συνεχίζουν να πέφτουν σε βάρος της χώρας μας η «εθνική ντροπή που ονομάζεται Χ.Α.Δ.Α συνεχίζεται»!

Το νέο και παράδοξο όμως στην υπόθεση είναι ότι, εμπλεκόμενος φορέας τώρα είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση με αυτοκίνητα και μηχανήματα, τα οποία εντοπίστηκαν να αποθέτουν, να επικαλύπτουν και να επιχωματώνουν (θάβουν) χωρίς μελέτη,άδεια, έγκριση και τήρηση περιβαλλοντικών όρωνπάσης φύσεως υλικά, απόβλητα, απορρίμματα, σκουπίδια, κλαριά, πλαστικά κ.α. Στη συνέχεια «άλλοι άγνωστοι»αποθέτουν επικίνδυνα απόβλητα, αδρανή οικοδομικά υλικά, ακατάλληλα προϊόντα εκσκαφής, υπολείμματα σκυροδέματος, χημικά, εύφλεκτα και αμιαντούχα υλικά, παλαιά έπιπλα, ζώα σε αποσύνθεση, κομμένα δένδρα, ηλεκτρικές συσκευές, εξαρτήματα, ελαστικά, υλικά οδοποιίας, κάδου ςκ.α.

Όλα αυτά πρέπει να σταματήσουν άμεσα. Οι αρμόδιοι οφείλουν να αντιληφθούν ότι, εκτός από το να εγκαινιάζουν πράσινες γωνιές!έχουν και περιβαλλοντική ευθύνη και υποχρεούνται να λάβουν μέτρα αποκατάστασης αυτών των περιοχών,με κατεπείγουσα εφαρμογή των αρχών,  «Αντιστάθμισης, Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου και ο Ρυπαίνων Πληρώνει…».-

 

 

 

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης, Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αρχίζει εντός των ημερών η ανακατασκευή στο χώρο μαζικής άθλησης του Παλέρμου
Επόμενο άρθρο Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας