Ειδήσεις

Αστέριος Βασιλάκος: Έσβηναν τη νύχτα και άναβαν την ημέρα … τα φώτα στο Μουζάκι


Συμπολίτισσες και Συμπολίτες, Επί ένα δεκαήμερο και πλέον ο Δημοτικός Φωτισμός στην κωμόπολη του Μουζακίου, λειτουργούσε αντίθετα προς τις ανάγκες των κατοίκων συνεχόμενα ή διακεκομμένα, άσκοπα και δαπανηρά με ήλιο και σκοτάδι, ταλαιπωρώντας μας αφάνταστα!

Αυτό το απίστευτο αλλά πραγματικό και επαναλαμβανόμενο για μέρες και νύχτες επιζήμιο γεγονός, κατά την άποψή μας δεν ήταν συμβατό με την κοινή λογική και τις αρχές ορθής και συνετής διαχείρισης ηλεκτρικής ενέργειας.

Αγανακτισμένοι και ανήσυχοι οι συντοπίτες μας προσπαθούσαν τα βράδια για λόγους ασφάλειας να φωτίσουν τους δρόμους γύρω από τα σπίτια τους με καντήλια και λάμπες στα μπαλκόνια.Το αποτέλεσμα όμωςήταν να μην βλέπουν που πάνε και που πατάνεκι αν δεν ήταν και το Φεγγάρι τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα!

Στην περίοδο που διανύουμε εν μέσω πανδημίας και κλιματικής αλλαγής το γεγονός σηματοδότησε, απαράδεκτη αδιαφορία υπευθύνων, ανευθυνότητα, επικινδυνότητα, σπατάλη, περιβαλλοντική ζημία και ψυχική επιβάρυνση των Πολιτών.

Για «όλο αυτό το χάλι ο υπεύθυνος της Κοινότητας Μουζακίου δεν αισθάνθηκε προφανώς το αυτονόητο χρέος του!να αναλάβει την πολιτική ευθύνηκαι να προχωρήσει σε πράξεις, αιτούμενοςέστω την οφειλόμενη απαλλαγή των Πολιτών από τα σχετικά τέλη!».

Αυτό το «χαράτσι θα πρέπει να καταλογιστεί στους υπεύθυνους! οι οποίοι οφείλουν να αντιληφθούν τις υποχρεώσεις τους απέναντι σε Ανθρώπους και Περιουσίες, φροντίζοντας και μεριμνώντας για την άριστη λειτουργία των ανταποδοτικά! παρεχόμενων υπηρεσιών».

Η καθυστερημένη χρονικά κατά την άποψή μας ανακοίνωση του Δήμου Μουζακίου περί δυσλειτουργίας! του Δημοτικού Φωτισμού, ήταν τουλάχιστον ατυχής.

Οι Πολίτες δεν πρέπει να επωμισθούν το άδικο οικονομικό κόστος, καταβάλλονταςΔημοτικά Τέληγια το αντίστοιχο χρονικό διάστημα,«Γιατί απλά δεν είχαν… Φώτα!»

 

 

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης, Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Έξοδος για τους νέους του Κέντρου Ορίζοντες
Επόμενο άρθρο Σε πλήρη ετοιμότητα η πολιτική προστασία