Ειδήσεις

Αστέριος Βασιλάκος: Η χαμένη … ευκαιρία αξιοποίησης του ακίνητου Κέντρου Υγείας Μουζακίου


Αγαπητοί Πολίτες, Τρία περίπου χρόνια πέρασαν από την ημέρα που χωρίς κανέναν απολύτως λόγο γκρεμίστηκε το δημοτικό! κτήριο του Κέντρου Υγείας Μουζακίου, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του Δήμου μας.

Επικαιροποιήθηκαν τελευταία και αναδείχθηκαν για πολλοστή φορά οι ευθύνες! και η βασανιστική διαπίστωση του αδιανόητου, επιζήμιου, πρωτοφανούς,  αδιαφανούς και ατιμώρητου σκανδάλου κατεδάφισης κτηρίου Κ. Υγείας Μουζακίου.

Οργή, θυμός, αγανάκτηση, απορία αλλά και ανησυχία έχει κυριεύσει τους κατοίκους του Μουζακίου αλλά και της ευρύτερης Περιφέρειας, από το φοβικό! ενοχικό! απολογητικό και κατά την άποψή μας παραπλανητικό τελευταίο αφήγημα! του Δημάρχου Μουζακίου για δήθεν καθυστέρηση! στην παραχώρηση! του Δημοτικού! Οικοπέδου τ. Κ. Υγείας από την 5η Υ.ΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Πρέπει να ξέχασε! προφανώς ο Δήμαρχος Μουζακίου παλαιότερες και κατ επανάληψη δηλώσεις του που αφορούσαν τα κατορθώματα! της σύναψης δήθεν προφορικής συμφωνίας Κυρίων! Και δεσμεύσεων! Της 5ης Υ.πε και του Δήμου Μουζακίου με τα παραμύθια! της διαβούλευσης, εν όψει της δήθεν παραχώρησης άκουσον & άκουσον! του Δικού μας Οικοπέδου! Στον νόμιμο Ιδιοκτήτη!!!

Υπενθυμίζουμε στον Δήμαρχο Μουζακίου sms, e-mail, έγγραφα, αναφορές, ευθύνες, λάθη, παραλείψεις εφαρμογής νομοθεσίας, διαθήκες, δωρεές, αέναα έργα με λιθοριπές 150.000,00€! παράνομες αποφάσεις Δ.Σ.Μ! Μη νόμιμες δαπάνες 180.000.00€!! για αγορά οικοπέδου για την ανέγερση του νέου κτηρίου Κ.Υγείας Μουζακίου! Επιβολή προστίμου 27.000,00€!!! σε βάρος του Δήμου Μουζακίου κ.α.

Τι άλλο πρέπει να κάνουμε για να του θυμίσουμε ότι, ως νόμιμος ιδιοκτήτης του ακινήτου παρέλειψε! και δεν απαίτησε(όπως εκ του Νόμου όφειλε) την αυτοδίκαιη επιστροφή της κυριότητας του κτηρίου Κ. Υγείας Μουζακίου!

Λησμόνησε προφανώς το τραγικό γεγονός της παράλειψης! ενεργοποίησης του  δικαιώματος ανάκλησης Δωρεάς! (1993) λόγω εξάλειψης λόγου σύστασης! (2020), με τραγικό επακόλουθο την απώλεια κυριότητας μεγάλης ακίνητης περιουσίας, χρήσιμης και απαραίτητης για τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου Μουζακίου, (Δ.Ε.Υ.Α, Κ.Ε.Π, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Λαογραφικό Μουσείο) κ.α.

Εξ αιτίας όλων αυτών και λόγω της διαπιστωμένης καθημερινής και πρωτοφανούς ανευθυνότητας και αδιαφορίας στην καταστροφή Δημοτικής Περιουσίας και Περιβάλλοντος έχει ξεπεραστεί προ πολλού το ανεκτό όριο θραύσηςτων Πολιτών!

Είναι απαίτηση πλέον της Κοινωνίας! και υποχρέωση των αρχών της συντεταγμένης

Πολιτείας! να πράξουν το καθήκον τους προκειμένου, οι υπαίτιοι αυτής της υπόθεσης να λογοδοτήσουν καθ ότι, προκάλεσαν στο Δήμο Μουζακίου και στους Δημότες του, ιδιαιτέρως μεγάλη οικονομική ζημία σωρευτικά και ενδεικτικά άνω των3.400.000,00€ με ανυπολόγιστη ηθική βλάβη και ψυχική ταλαιπωρία!

«Είναι Ώρα Αναμέτρησης…. με Ευθύνες και Υποχρεώσεις »

 

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης  Μουζακίου

 

Προηγούμενο άρθρο Η ΠΕΔ Θεσσαλίας ζητάει την εφαρμογή ειδικής μοριοδότησης για όλους τους υποψηφίους μαθητές των πανελλαδικών
Επόμενο άρθρο Συμμετοχή του Συλλόγου Λογιστών στις κινητοποιήσεις της 12ης Απριλίου