Ειδήσεις

Αστέριος Βασιλάκος: Κατέρρευσαν και πάλι οι υποδομές … του Μουζακίου


 Αγαπητοί Πολίτες, Από τις 4/9/2023 και για πέντε περίπου μέρες βιώσαμε τραγικά και επικίνδυνα, γεγονότα και περιστατικά από τη Θεομηνία «Daniel», με την σφοδρότατη και πρωτοφανή σε ένταση και διάρκεια νεροποντή, σε βάρος του περιβάλλοντος, της δημοτικής, δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας με βλαβερές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και τεράστια ψυχική, ηθική και οικονομική ζημία και βλάβη στους αποκλεισμένους χωρίς νερό, ρεύμα και τηλέφωνο κατοίκους της Δ.Κ Μουζακίου, των οποίων υποβαθμίστηκε ανεπίστρεπτα η ζωή και οι αισθητικές αξίες.

Πλημμύρισε και έσπασε για μία ακόμα φορά ο Πάμισος στο Τουρκόμνημα, στα Βούρλα, στο Λιθάρι στα Νέα Σφαγεία και «έφαγε» και «έριξε» όλα τα παρόχθια πρανή στην Πλημμυρική κοίτη, γκρεμίζοντας τα λάθος τοποθετημένα! συρματοκιβώτια και παρασύροντας στο νερό ένα ακίνητο και δύο Ι.Χ αυτοκίνητα, με κίνδυνο να μπει κάποια στιγμή όλο το Ποτάμι στην κωμόπολη του Μουζακίου!

Και σα να μην έφτανε αυτό ξεχείλισε και το ρέμα Παλαιοχωρίτης! και στα δύο δίκτυα με αποτέλεσμα και λόγω των κλειστών και βουλωμένων φρεατίων να γεμίσει το Μουζάκι με δυσοσμία και χιλιάδες κυβικά φερτά υλικά, λύματα, βοθρολύματα και λασπόνερα, τα οποία πλημμύρισαν αυλές, σπίτια, υπόγεια και καταστήματα στη Μάγειρα, στη Λυκούργου, στη Ρήγα Φεραίου, στην Αριστοτέλους στην Α. Βασιλείου κ.ά. και να κινδυνέψουν άνθρωποι και επιχειρήσεις. Αγανακτισμένοι διαμαρτύρονται οι Μουζακιώτες για αδιανόητη παράλειψη κατασκευής έργου 100 μ περίπου αντιπλημμυρικής προστασίας! στο Τουρκόμνημα και για τετραετή εγκληματική αδιαφορία, ανευθυνότητα και αδράνεια καθαρισμού φρεατίων! και ρέματος Παλαιοχωρίτη, παρά τις κατ επανάληψη δημόσιες προτάσεις μας για άμεση κατασκευή έργων Αστικού Δικτύου Αποχέτευσης, Συλλογής, Μεταφοράς και διάθεσης Όμβριων Κωμόπολης Μουζακίου.

Δεν διδάχθηκαν οι αρμόδιοι του Δήμου Μουζακίου από τον Ιανό (αν και ξοδεύτηκαν εκατομμύρια ευρώ!) με αποτέλεσμα να μην μελετήσουν, σχεδιάσουν, κατασκευάσουν και ελέγξουν καθαρισμό ρεμάτων, τυχόν αστοχία μελετών-έργων και τυχόν κακοτεχνίες σε στηθαία ασφαλείας και τοιχία αντιστήριξηςστο δυτικό και ανατολικό πρανές του Παμίσου στο Μουζάκι.

Τίποτα δεν κατάλαβαν οι αρμόδιοι Δήμου και Κοινότητας Μουζακίου από το φονικό πέρασμα του Ιανού καθ ότι, αντί για έργα υποδομής! κατασκεύαζαν έργα βιτρίνας! με Πεζοδρόμια Πολυτελείας! λίγες μέρες πριν τη θεομηνία και λίγα μέτρα πιο πέρα από τα βουλωμένα και ακαθάριστα φρεάτια! της Οδού Ερμού! Που μας έπνιξαν!

Και ενώμέχρι σήμερα όλοι ζούμε μία κατάσταση αδυναμίας προσαρμογής στην κανονικότητα και περιμένουμε να ενημερωθούμε από τον Δήμαρχο Μουζακίου στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε στις 15/9/23, για ενημέρωση επί των επιπτώσεων της θεομηνίας και Τι έφταιξε Που πνιγήκαμε! Δυστυχώς ο Δήμαρχος δεν προσήλθε καν! Προσβάλλοντας τους Πολίτες, την Αυτοδιοίκηση και τη Δημοκρατία! Επιτέλους Οφείλει να καταλάβει ότι, ο τόπος δεν σηκώνει άλλα λάθη!

«Είναι Ώρα Λογοδοσίας, Ανάληψης Υποχρεώσεων και Απόδοσης Ευθυνών…».-

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή των Σοφάδων Καρδίτσας για απόπειρα ληστείας και κλοπή οχήματος
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση για την επαναλειτουργία των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του ΕΛΚΕ