Ειδήσεις

Αστέριος Βασιλάκος: Κλείδωσε η αδιαφορία … για τα αδέσποτα ζώα στο Μουζάκι


Συμπολίτισσες και Συμπολίτες, Δεν έχει τελειωμό η ανασφάλεια! των Πολιτών στην Κοινότητα Μουζακίου, αλλά και η απίστευτη ταλαιπωρία των απροστάτευτων αδέσποτων ζώων, λόγω της αδράνειας και ολιγωρίας της Δημοτικής Αρχής και του αρμόδιου Αντιδημάρχου, να προχωρήσουν άμεσα με ανάληψη ευθύνης σε οφειλόμενες! και πιστοποιημένες! δράσεις και ενέργειες όπως εκ του Νόμου υποχρεούνται.

Καθημερινές πλέον οι εικόνες της ντροπής στη Δ.Κ Μουζακίου σχετικά με τις κατά καιρούς επικίνδυνες επιθέσεις! απειλητικές κινήσεις! συμπεριφορές! κυνηγητά! και γαυγίσματα! στους τρομαγμένους και φοβισμένους διερχόμενους και επισκέπτες.

Είναι τεράστιο το πρόβλημα! και κρατάει χρόνια! Αγανάκτησαν πλέον οι κάτοικοι του Μουζακίου, Δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν! Να περπατήσουν! Να κάτσουν κάπου! Γι αυτό και καταγγέλλουν κατ επανάληψη προφορικά! και έγγραφα! την Ιδιαίτερα δύσκολη, επικίνδυνη και φοβική κατάσταση που βιώνουν ενήλικες και μικροί μαθητές, εξ αιτίας των επιθέσεων από αγέλες αδέσποτων σκύλων! στο κέντρο της Πόλης! στους Δρόμους! έξω από τα Σχολεία! κ.ά.

Ανήμπορη! η Κοινότητα Μουζακίου παίρνει! και Ξαναπαίρνει! αποφάσεις 12&34&64/2023 (διαβιβάζοντάς της στο Δήμαρχο), υποβάλλει Αναφορές! κάνει Παραστάσεις! Παρουσιάζει και αναδεικνύει το σοβαρό Πρόβλημα! Παρεμβαίνει και Προτείνει! ζητώντας τη λήψη άμεσων και με κατεπείγουσα διαδικασία μέτρων, δυστυχώς όμως τίποτα! Και καμία οφειλόμενη ενέργεια! δεν διαπιστώθηκε.

Είναι καιρός πλέον οι υπεύθυνοι του Δήμου Μουζακίου να υποχρεωθούν! να εγκαταλείψουν την τετραετή απαράδεκτη και μη νόμιμη αδράνειά τους και σοβαρά και υπεύθυνα να προχωρήσουν! σε ενέργειες και δράσεις σχετικά με την Περισυλλογή! των αδέσποτων ζώων.

Έχουν υποχρέωση οι αρμόδιοι του Δήμου Μουζακίου να σταματήσουν πλέον να αποδέχονται ως κανονικότητα! την ταλαιπωρία των αδέσποτων ζώων και να προστατέψουν την ψυχική και σωματική Υγεία των Πολιτών.

Δεν είναι δυνατόν να πορεύεται! η διαχείριση των αδέσποτων ζώων μέσω του αέναου! και χωρίς κανένα πλέον νόημα κύκλου ενεργειών, παρεμβάσεων, χρηματοδοτήσεων! επιχορηγήσεων! και απευθείας αναθέσεων! Των επιτροπών παρακολούθησης και εφαρμογής του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων.

Επιτέλους οφείλουν πραγματική φιλική και πιστοποιημένη! στήριξη, αλληλεγγύη! δημοτική φροντίδα και μέριμνα! προκειμένου να καλυτερέψουν με ασφάλεια οι συνθήκες ζωής των αδέσποτων ζώων! σε ένα δημοτικό κυνοκομείο! με σωστή διατροφή! ένα καταφύγιο με περιποίηση! και ένα σπίτι! όπου θα έχουν προστασία, ησυχία, ταυτότητα, κάρτα υγείας, παρέα, υγειονομική φροντίδα κ.α.

«Τώρα, Πριν να είναι Πολύ Αργά…. για Ανθρώπους και Ζώα!».-

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Μουζακίου, Γραμματέας Π.Ο.Π Μουζακίου

Προηγούμενο άρθρο Την Κυριακή 17/12 η Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λίμνης Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Η Απεξάρτηση στη χώρα μας χρειάζεται ενίσχυση και όχι διάλυση