Ειδήσεις

Αστέριος Βασιλάκος: Κομμένο … στα δυο παραμένει το Μουζάκι


Αγαπητοί Πολίτες, Η Δημοτική Περιφερειακή Οδός μεταξύ των δύο γεφυρών στο Μουζάκι, βρίσκεται από εξαμήνου «γκρεμισμένη», με αποτέλεσμα η αγορά, το περιβάλλον και η οικονομία των επιχειρήσεων της κωμόπολης να υφίστανται τη ζημία και τις δυσάρεστες συνέπειες.

Παρά τις προσπάθειες του Δήμου Μουζακίου και το γεγονός ότι παρήλθε μεγάλο χρονικό διάστημα, ουδεμία εργασία για αποκατάσταση του Περιφερειακού με τα απαραίτητα ασφαλή και ενδεδειγμένα αντιπλημμυρικά έργα διαπιστώθηκε.

Τα «ερείπια»όμως που βρίσκονται εκεί, μαζί με την «πτέρυγα του Κ. Υγείας» προκάλεσαν δύσκολες, δαπανηρές, μακροχρόνιες και «επικίνδυνες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις», σε βάρος της ποιότητας ζωής των κατοίκων στο κέντρο του Μουζακίου.

Άμεσα απαιτούνται πρωτοβουλίες, ευθύνη,ξεκάθαρη πολιτική βούληση και συστράτευση, προκειμένου να αρχίσουν εργασίες αποκατάστασης βλαβών της Δημοτικής Περιφερειακής Οδού Μουζακίου στο ίδιο σημείο που ήταν και πριν τη θεομηνία, με σαφές χρονοδιάγραμμα

χρηματοδότησης , αποπεράτωσης και «αντιπλημμυρικής θωράκισης», για προστασία φυσικού περιβάλλοντος, ηθική ανάταση των συμπολιτών μου και αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων.

 

Τάχιστα προκύπτει υποχρέωση να τεθεί η Δ.Π.Ο σε ασφαλή λειτουργία και χρήση για την άμεση επανεκκίνηση της συγκοινωνίας και της οικονομίας στην κωμόπολη του Μουζακίου. Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος Δρόμος εξυπηρέτησης της ευρύτερης περιοχής των Δήμων Μουζακίου, Αργιθέας, Λίμνης Πλαστήρα, Καρδίτσας, Αγράφων, Γ.Καραϊσκάκη, Πύλης και Τρικάλων. Πρέπει να γίνει επιτέλους κατανοητό ότι, για να λειτουργήσει, να προχωρήσει και «να ζήσει το Μουζάκι» ως εμπορικό κέντρο, επιβάλλεται άμεσα«να ενωθούν» τα τμήματα,

«Της Ανατολικής  και της Δυτικής Περιφερειακής Οδού, μπροστά στο Δημαρχείο….».-

 

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης, Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Στον Αγ. Γεώργιο rapid tests την Κυριακή
Επόμενο άρθρο Ελληνική Λύση: Υλοποίηση της σύνδεσης Θεσσαλίας - Στερεάς, μέσω της Παραμεγδόβιας Οδού