Ειδήσεις

Αστέριος Βασιλάκος: Κρυφές … οι αιτήσεις για αυτοψία στους πληγέντες του Μουζακίου


Συμπολίτισσες και Συμπολίτες, Από τις αρχές του Σεπτέμβρη έτους 2023 ζούμε στο ρυθμό του πολιτικού παραλογισμού και της προεκλογικής αυθαιρεσίας, «υπέρ κάποιου υποψηφίου στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου κατ εντολή Δημάρχου», όπως ο ίδιος δήλωσε δημόσια προκλητικά και θρασύτατα μόλις έγινε από μας αντιληπτός ότι, συμμετείχε ως αναρμόδιος συνοδός! Επιτροπών Καταγραφής Ζημιών και «τυχόν καταβολής αποζημιώσεων», στους Πολίτες του Μουζακίου που επλήγησαν από τη Θεομηνία.

Δυστυχώς και παρά τις πλήρως τεκμηριωμένες έγγραφες διαμαρτυρίες και καταγγελίες, μετά από ένα μήνα περίπου και στις 19/10/23 με τις αυτοψίες των επιτροπών ΓΔΑΕΦΚ και Ελληνικού Στρατού οι οποίες συνοδεύονταν από τους Πρόεδρους των Κοινοτήτων στις πληγείσες κατοικίες,παρακολουθήσαμε άναυδοι μία χωρίς προηγούμενο περίεργη, παράλογη και εξωφρενική! εκτροπή από παράκεντρα εξουσίας!Υπέρ του μεμονωμένου και πάλι αυτοδιοικητικού!

Συγκεκριμένα στο προαύλιο του Δημοτικού Καταστήματος περί την 10:30 π.μ και ενώ συντονίζονταν οι Επιτροπές Αυτοψίας για όλον το Δήμο Μουζακίου, παρουσία αρμόδιων αιρετών και στελεχών ΓΔΑΕΦΚ και Στρατού,εν τούτοις εκεί έγινε η αποκάλυψη ενός χαμένου! φακέλου με κρυφές!και μερικές διπλές!! πενήντα μία (51) καταμετρημένες αιτήσεις!που αφορούσαν σχετικάκαι πρωτοκολλημένα! αιτήματα για αυτοψίες στη Δ.Κ Μουζακίου, τα οποία όλως περιέργως, αυθαίρετα και μη νόμιμα βρίσκονταν στα χέρια του τέως πρόεδρου της Δ.Κ Μουζακίου, ο οποίος την προηγούμενη μέρα τα είχε αποκρύψει!«Παραπλανώντας! και Εξαπατώντας!» αρμόδιο διευθυντικό στέλεχος του Δήμου Μουζακίου.

Όλα ταπαραπάνω κωμικοτραγικά και θλιβερά για την αξιοπιστία της αυτοδιοίκησης γεγονότα καταγγέλθηκαν εγγράφως και με αποφάσεις προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά στον Δήμαρχο Μουζακίου ζητώντας την αποπομπή του προαναφερόμενου από συνδυασμό και επιτροπές, πράγμα το οποίο και όπως προέκυψε δεν έγινε,προκαλώντας έτσι ανυπολόγιστη ηθική βλάβη και μέγιστο ζήτημα διαβλητότητας και διαφάνειας! έργου αυτοψιών, επιτροπών και καθηκόντων ευθύνης Δημάρχου,με σκοπό τον επηρεασμό των Πολιτών σε προεκλογική περίοδο με απαράδεκτη μεθόδευση και τυχόν προσπάθεια «αλλοίωσης εκλογικού αποτελέσματος στη Δ.Κ Μουζακίου». Για όλα αυτάκαι κατά την άποψή μας οφείλει! να ανησυχεί! ο Πυλώνας του Ελέγχου τήρησης αρχών Διαφάνειας!Χρηστής Διοίκησης! Νομιμότητας!Αποδοτικότητας και του Καθήκοντος Αληθείας!

«Όπου κι αν κοιτάξεις! Αν Μπορείς να Δεις! Αυτές οι Πράξεις…σε Πληγώνουν!»

 

 

Γράφει ο Αστέριος Γ. Βασιλάκος, Πρόεδρος Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Μουζακίου

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα του δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα Παναγιώτη Νάνου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
Επόμενο άρθρο Μήνυμα του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκου για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου