Ειδήσεις

Αστέριος Βασιλάκος: Μας λείπει … το κτίριο του Κέντρου Υγείας Μουζακίου


Αγαπητοί Πολίτες, Τρία περίπου χρόνια πέρασαν από την ημέρα (6ος/2021) που χωρίς κανένα λόγο γκρεμίστηκε! το δημοτικό κτήριο του Κέντρου Υγείας Μουζακίου, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του Δήμου μας.

Οργή, θυμός και αγανάκτηση έχει κυριεύσει τους κατοίκους του Μουζακίου αλλά και της ευρύτερης Περιφέρειας, με αυτά που συμβαίνουν τελευταία και με τα οποία επιβεβαιώνεται περίτρανα και πλήρως τεκμηριωμένα ο παραλογισμός! και η οικονομική βλάβη! του κυριολεκτικά αδιανόητου, επιζήμιου και ατιμώρητου «σκανδάλου» κατεδάφισης 1075 m2 δημοτικού κτηρίου Κ. Υγείας Μουζακίου! το οποίο δεν είχε καταρρεύσει από τα πλημμυρικά φαινόμενα του Ιανού.

Πιστοποιήθηκε πρόσφατα η ζημιά των Πολιτών με την  επιβολή προστίμου! (27.000,00€) για μη νόμιμη απόφαση Δ.Σ.Μ για απευθείας αγορά Οικοπέδου! με σκοπό την ανέγερση νέου Κ. Υγείας! Με την περίεργη αποδοχή δωρεάς! για την κάλυψη εξόδων! ελεγκτών δόμησης νέου Κ. Υγείας! Με τη Δυτική Περιφερειακή Οδό στη θέση που ήταν πριν τον Ιανό! Με την παραμονή του Δημαρχείου και του Κλειστού Γυμναστηρίου εκεί που ήταν! Με τη μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση του Κοινωνικού Παντοπωλείου (180m2/450€/Μήνα)! Με την αγορά ακινήτου! για τη μεταστέγαση του Λαογραφικού Μουσείου (80m2/65.000,00€)! Και με τη δέσμευση και ανακαίνιση κεντρικών δημοτικών καταστημάτων για τη στέγαση του Κ.Ε.Π!

Κατέπεσαν δυστυχώς για τη δημοτική περιουσία! τη διαφάνεια! Και την κοινή λογική! όλα τα προσχηματικά επιχειρήματα της δήθεν ακαταλληλότητας του κατεδαφισθέντος! κτηρίου λόγω σαθρότητας εδάφους! και μόνον από τις σχετικές εκθέσεις αυτοψίας της Επιτροπής Ελέγχου Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Κατασκευών Π.Ε Καρδίτσας που προς τιμήν τους γνωμοδότησαν ομόφωνα ότι, «το τμήμα του κτηρίου Κέντρου Υγείας Μουζακίου που δεν κατέρρευσε! Δεν χαρακτηρίζεται επικινδύνως ετοιμόρροπο! έχει στατική επάρκεια! και δύναται με ενίσχυση και επισκευή να επαναχρησιμοποιηθεί!».

Έτσι ξεσκεπάστηκαν και αναδείχθηκαν ευθύνες, λάθη και ολέθριες παραλείψεις του Δήμου Μουζακίου! και των υπευθύνων του οι οποίοι ως όφειλαν, ως νόμιμοι ιδιοκτήτες παρέλειψαν τραγικά και δεν απαίτησαν την αυτοδίκαιη επιστροφή κυριότητας! Επίσης δεν ενεργοποίησαν το δικαίωμα ανάκλησης Δωρεάς! (1993) λόγω εξάλειψης λόγου σύστασης! (2020), με τραγικό επακόλουθο την απώλεια κυριότητας μεγάλης ακίνητης περιουσίας (ακίνητο Κ. Υγείας Μουζακίου), χρήσιμης και απαραίτητης για τη λειτουργία υπηρεσιών, Δ.Ε.Υ.Α, Κ.Ε.Π, Κοινωνικού Παντοπωλείου, Μουσείου κ.α.

Ύστερα λοιπόν από όλα αυτά και την καθημερινή αναμέτρηση με την ανευθυνότητα, την αδράνεια και την αδιαφορία στην καταστροφή Δημοτικής Περιουσίας και Περιβάλλοντος κάποιοι έχουν υποχρέωση να λογοδοτήσουν, Γιατί

«Έχει ξεπεραστεί πλέον το κοινωνικό όριο θραύσης… των Πολιτών!»

Προηγούμενο άρθρο Οι θέσεις μας για τη δημιουργία ενιαίου φορέα διαχείρισης υδάτων Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας σε εκδήλωση για τις Ψηφιακές Πόλεις